O κ. Gaidashov Anastas, επικεφαλής της εμπορικής αντιπροσωπείας της Gazpromneft-Lubricants

«Σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και πραγματοποιούμε ακούγοντας τις ανάγκες του καταναλωτή»

2.932 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2018)

Συνομιλήσαμε με τον κ. Gaidashov Anastas, επικεφαλής της εμπορικής αντιπροσωπείας της Gazpromneft-Lubricants στην Ελλάδα, ο οποίος μας αποκάλυψε τα σχέδια του εμπορικού κολοσσού στην Ελλάδα, τα πλεονεκτήματα των προϊόντων της, αλλά και τις προθέσεις της Activ-EU Ltd, χειριστή της επιχείρησης λιπαντικών της εταιρείας Gazprom Neft.

AT: Πείτε µας λίγα λόγια για την εταιρεία «Gazpromneft-Lubricants».
G.A.: Η εταιρεία «Gazpromneft - Lubricants», ο επίσηµος διανοµέας προϊόντων της οποίας είναι η Activ-EU Ltd, είναι χειριστής της επιχείρησης λιπαντικών της εταιρείας Gazprom Neft. Μιλάµε για τη διεθνή αγορά, όπου η Gazpromneft-Lubricants, παρά τη νεαρή της ηλικία (ιδρύθηκε το 2007), ήδη κατέχει αρκετά σηµαντική θέση σε ορισµένες χώρες, ανάµεσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα. Όσον αφορά τη ρώσικη αγορά, η εταιρεία µέσα σε µικρό χρονικό διάστηµα µπήκε ανάµεσα στους κορυφαίους παραγωγούς προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Σήµερα τα λιπαντικά που παράγει η Gazpromneft-Lubricants έχουν πάρει πάνω από 250 εγκρίσεις από τους κορυφαίους κατασκευαστές οχηµάτων, όπως: Volkswagen AG, BMW AG, Daimler AG, Renault Group, FIAT Group, Toyota Motor Corporation και άλλοι. Πιστεύω ότι η διοίκηση της εταιρείας έχει χαράξει τη σωστή πορεία, έχοντας επενδύσει σηµαντικά στην ανάπτυξη τεχνολογικών ικανοτήτων. Αυτό επέτρεψε στα προϊόντα που φέρνουν την επωνυµία Gazpromneft και G-Energy, να γίνουν άξιοι ανταγωνιστές απέναντι στις επώνυµες µάρκες. Είµαι σίγουρος, ότι σε 15-20 χρόνια η Gazpromneft-Lubricants θα γίνει ένας από τους παγκόσµιους ηγέτες του κλάδου. Και εµείς σαν συνεργάτης της εταιρείας, θα κάνουµε τα πάντα για να συµβάλλουµε στην ανάπτυξη αυτής της επιχείρησης της εταιρείας στο έδαφος της Ελλάδας, αυξάνοντας την παρουσία όχι µόνο στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και στα πολυάριθµα νησιά της. Επίσης θέλω να προσθέσω ότι µέσα σε αρκετά µικρό χρονικό διάστηµα, διότι τα 10 χρόνια είναι πολύ λίγο για την ανάπτυξη της επιχείρησης, η εταιρεία Gazpromneft-Lubricants έχτισε ένα αποτελεσµατικό δίκτυο διανοµής. Έχει γίνει γερό θεµέλιο, και πιστεύω ότι µετά από αυτό πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει µια γοργή ανάπτυξη.
 
AT:Πόσο καιρό συνεργάζεστε µε τη «Gazpromneft-Lubricants»; Πως εξελίσσεται η συνεργασία σας;
G.A.: Η εταιρεία µας Activ-EU Ltd. είναι επίσηµος συνεργάτης της εταιρείας Gazpromneft-Lubricants στην Ελλάδα από το 2016. Ξεκινήσαµε µε τη διεξαγωγή µια µελέτης της εθνικής αγοράς, µελετήσαµε την ανταγωνιστικότητα, καθορίσαµε µια στρατηγική. Μέσα στο πρώτο χρόνο της λειτουργίας είχαν πουληθεί γύρω στους 300 τόνους συσκευασµένων προϊόντων. Το 2017 δουλέψαµε ενεργά πάνω στην ανάπτυξη δικτύου συνεργατών στο έδαφος της Ελλάδας και ξεκινήσαµε κάµποσες καµπάνιες µάρκετινγκ για να στηρίξουµε τις πωλήσεις και να αυξήσουµε την αναγνωσιµότητα των µάρκων Gazpromneft και G-Energy. Επίσης, µε βάση την Activ-EU, µέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας, στα πλαίσια του προγράµµατος της Gazpromneft-Lubricants σχετικά µε την ανάπτυξη δικτύου ανεξάρτητων καταστηµάτων τεχνικής εξυπηρέτησης για επιβατηγά αυτοκίνητα, ανοίξαµε 3 συνεργεία  G-Energy Service. Ήταν µεγάλη µας τιµή ότι το 2017, η εταιρεία Gazpromneft-Lubricants διεξήγαγε στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο της σχετικά µε το θέµα διανοµής. Το προηγούµενο έτος ήταν πολύ γεµάτο, αλλά και φέτος δουλεύουµε το ίδιο ενεργά. Θέλω να πω ότι η ανάπτυξη δικτύου συνεργατών είναι δύσκολη δουλειά, αλλά πιστεύω ότι καταφέρνουµε πολύ καλά να χτίζουµε µια επιδοκιµαστική αλληλοεπίδραση. Τα αποτελέσµατα του 2017 επιβεβαιώνουν τα λόγια µου – προµηθεύτηκαν 650 τόνοι, δηλαδή ο όγκος πώλησης προϊόντων αυξήθηκε κατά 1,5 φορά. Μιλώντας για τα πρότζεκτ που είναι σε προτεραιότητα φέτος, θα σηµειώσω το πιο σηµαντικό – είχαµε βάλει στόχο να κεντροποιήσουµε όλη τη διανοµή στην Ελλάδα. Έχουµε ενσωµατώσει ενιαίο λογισµικό, το οποίο µας επιτρέπει να παρακολουθούµε online πολλές παραµέτρους. Αυτό µας επιτρέπει να διαχειριζόµαστε αποτελεσµατικά τις πωλήσεις, να σχεδιάζουµε εκδηλώσεις µάρκετινγκ, να αναπτύσσουµε και να εξυπηρετούµε το πελατολόγιό µας. Αυτή τη στιγµή στην Ελλάδα έχει καταχωρηθεί ένα παράρτηµα, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία κεντροποιηµένης αποθήκευσης. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει την αποφυγή µαταίωσης εκφόρτωσης προϊόντων. Η ζήτηση για τα προϊόντα µε την επωνυµία  Gazpromneft και G-Energy αυξάνεται ενεργά και εµείς πρέπει να εξασφαλίσουµε αδιάλειπτες προµήθειες. Σύµφωνα µε τα στοιχεία για τη 1 Νοεµβρίου του 2018, η ανάγκη των πελατών µας για τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας «Gazpromneft-Lubricants» ανέρχεται στους 1.400 τόνους συσκευασµένων προϊόντων το χρόνο, ενώ ο όγκος που θα προγραµµατίσουµε στο επιχειρηµατικό σχέδιο για το 2019 θα είναι 2.500 τόνοι. Καταλαβαίνουµε ότι είναι γρήγορη ανάπτυξη και θα αντιµετωπίσουµε δυσκολίες, αλλά έχουµε θέσει υψηλά τους στόχους. Έχουµε σχεδιάσει να διπλασιάσουµε τις πωλήσεις µας στην Αττική, ήδη ανοίξαµε µια αποθήκη στην Κρήτη. Τον Οκτώβριο υπογράφτηκε µια συµφωνία µε το συνεργάτη µας στη Θεσσαλονίκη. Ο βασικός στόχος για το 2019 είναι η γεωγραφική επέκταση της παρουσίας στο έδαφος της Ελλάδας.
 
AT: Ποια είναι τα πλεονεκτήµατα αυτών των προϊόντων;
G.A.:Τα πλεονεκτήµατα είναι πολλά. Θα τόνιζα αυτό που θεωρώ το πιο σηµαντικό και το πιο αναζητούµενο για τους Έλληνες καταναλωτές. Πρώτον, τα λιπαντικά δεν παράγονται από τα ανακυκλωµένα λάδια, όπως αυτό συνηθίζεται στις χώρες της ΕΕ. Δεύτερον, κάθε χρόνο οι απαιτήσεις των κατασκευαστών εξοπλισµού ως προς τα λιπαντικά γίνονται όλο και πιο αυστηρές, έτσι δηµιουργείται οξεία ανάγκη για τη σταθερότητα της ποιότητας. Και ποιος σήµερα µπορεί να εγγυηθεί για τη σταθερότητα της ποιότητας; Μόνο οι εταιρείες πετρελαίου, οι οποίες χρησιµοποιούν στην παραγωγή δικές τους πρώτες ύλες (η βάση των λιπαντικών είναι το λάδι βάσης) και µοναδικές συνταγές. Σε όλο τον κόσµο ο αριθµός αυτών των εταιρειών δεν είναι µεγάλος, και µόνο εκείνες µπορούν να εγγυηθούν τη σταθερότητα της ποιότητας των προϊόντων, διότι ελέγχουν όλες τις διαδικασίες παραγωγής, καθώς επίσης εξασφαλίζουν συµπληρωµατικές τεχνικές υπηρεσίες, σχετικά µε τη συνοδεία των προϊόντων. Η εταιρεία Gazpromneft - Lubricants είναι µια από εκείνες τις εταιρείες οι οποίες προµηθεύουν λιπαντικά σταθερά υψηλής ποιότητας. Μηχανικοί και µηχανολόγοι, τους οποίους προµηθεύουµε µε τα προϊόντα µας, καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι πολύ σηµαντικό. Γι αυτό το λόγο, µαζί µε κάθε καινούργια παρτίδα των προϊόντων παρέχουµε στους πελάτες µας τη χηµική ανάλυση, η οποία πιστοποιεί την ποιότητα των λιπαντικών µας.
 
AT: Πείτε µας λίγα λόγια για την premium σειρά λιπαντικών G-Energy και για την ποικιλία αυτών των προϊόντων
G.A.: Η εταιρεία Gazpromneft  - Lubricants παράγει premium σειρά λιπαντικών µε την επωνυµία G-Energy. Αυτά τα προϊόντα προσδιορίζονται για τα πιο σύγχρονα επιβατηγά οχήµατα ευρωπαϊκής, αµερικάνικης και ιαπωνικής κατασκευής. Τα λιπαντικά G-Energy έχουν δηµιουργηθεί µε τη χρήση της µοναδικής προσαρµοστικής τεχνολογίας ACF. Επιτρέπει να ενισχυθούν οι ιδιότητες απόδοσης αναλόγως µε τις λειτουργίες του κινητήρα, ενεργοποιώντας τη σωστή στιγµή τα απαραίτητα πρόσθετα. Επίσης τα προϊόντα έχουν πάρει την έγκριση από τους κορυφαίους παγκόσµιους κατασκευαστές οχηµάτων (MB, VW, BMW, Renault, GM και άλλοι).
 
AT: Ποια από τα προϊόντα σας µπορούµε να τα συναντήσουµε στην Ελλάδα και που µπορούµε να τα αγοράσουµε;
G.A.: Στον τοµέα των επιβατηγών οχηµάτων παρακολουθούµε τη συνεχή αύξηση πώλησης συνθετικών λιπαντικών. Σύµφωνα µε τις εκθέσεις βλέπουµε, ότι η ζήτηση για τα ορυκτέλαια πέφτει. Έτσι τον τελευταίο καιρό πολύ δηµοφιλές έχει γίνει το προϊόν G-Energy Service Line W 5W-30, επίσης υπάρχει ζήτηση για το Gazpromneft Premium C3 µε ιξώδες 5W30 και 5W-40. Επίσης όλο και πιο συχνά δεχόµαστε παραγγελίες για λιπαντικά εξοικονόµησης καυσίµου, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ασιατικά αυτοκίνητα. Υπάρχει µια ολόκληρη σειρά G-Energy Far East. Στην Ελλάδα ήδη πουλάµε αρκετά καλά αυτό το προϊόν µε ιξώδες 0W-20. Θα ήθελα να σηµειώσω επίσης άλλο ένα προϊόν, ζήτηση για το οποίο έχει αυξηθεί απότοµα. Πρόκειται για λιπαντικά καθαρισµού κινητήρα Gazpromneft Promo Flushing oil. Μην µπερδεύετε αυτό το λιπαντικό µε τα πρόσθετα καθαρισµού που υπάρχουν στην αγορά. Τα πρόσθετα όχι µόνο δεν είναι τόσο αποτελεσµατικά, αλλά ακόµα και χαλάνε τµήµατα του κινητήρα. Το δικό µας προϊόν – είναι επαγγελµατικό λιπαντικό για κινητήρα µε υψηλές καθαριστικές ιδιότητες. Πριν την αλλαγή λαδιών, βάζουµε το Gazpromneft Promo και αφήνουµε το αυτοκίνητο να δουλέψει 20 λεπτά σε στάση ρελαντί. Αδειάζουµε όλη τη «βρωµιά» και βάζουµε το καινούριο λάδι στον κινητήρα. Το αποτέλεσµα θα τα καταλάβετε αµέσως. Το αυτοκίνητο θα δουλεύει πιο αθόρυβα, για τα αυτοκίνητα µε πολλά χιλιόµετρα η κατανάλωση καυσίµου επιστρέφει στα κανονικά επίπεδα. Γενικά αυτή η διαδικασία σε συνδυασµό µε καλά λάδια αυξάνει τη διάρκεια ζωής του κινητήρα. Συνιστώ ο καθαρισµός του κινητήρα να γίνεται µια φορά το χρόνο, ακόµα και σε καινούργια αυτοκίνητα που είναι σε εγγύηση. Υπάρχει πρακτική όταν αυτή η διαδικασία γίνεται κάθε 80.000 χλµ. για βενζινοκίνητους κινητήρες και κάθε 50.000 χλµ. για πετρελαιοκίνητους κινητήρες. Τώρα τα προϊόντα µας µπορείτε να τα προµηθευτείτε στα βενζινάδικα και συνεργεία στην Αττική, Πέλλα, Πελοπόννησο. Το Δεκέµβριο ξεκινάµε να προµηθεύουµε την Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Σέρρες.
 
AT: Το 2017 ανοίξατε το πρώτο κατάστηµα G-Energy Service. Πείτε µας λίγα λόγια για αυτό το πρότζεκτ και ποια οφέλη θα δώσει σε έναν απλό καταναλωτή;
G.A.: Το δίκτυο καταστηµάτων τεχνικής εξυπηρέτησης G-Energy Service αναπτύσσεται µε επιτυχία σε όλο τον κόσµο. Είναι ένα πρότζεκτ της εταιρείας Gazpromneft-Lubricants. Μέχρι το τέλος του 2018 έχουµε προγραµµατίσει να ανοίξουµε άλλα 2 καταστήµατα στην Αθήνα, ο συνολικός τους αριθµός θα είναι 5. Μπορώ να πω ότι του χρόνου σκοπεύουµε να επεκτείνουµε γεωγραφικά την παρουσία των καταστηµάτων µας και θα τα ανοίξουµε και σε άλλες πόλεις. Λίγα λόγια για το τι ακριβώς είναι το G-Energy Service. Είναι επαγγελµατίες τους οποίους η εταιρεία Gazpromneft-Lubricants τους εµπιστεύεται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον τελικό καταναλωτή. Ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου βρίσκεται σε δίληµµα: να κάνει το σέρβις σε επίσηµη αντιπροσωπία και να το πληρώσει πολύ ακριβά ή να έρθει στο G-Energy Service, όπου θα του παρέχουν την ίδια υπηρεσία, το ίδιο ποιοτικά, αλλά πιο οικονοµικά. Μέσω του πρότζεκτ G-Energy Service δηµιουργούµε την επαφή µε τον τελικό καταναλωτή. Συνέχεια κάνουµε κάποιες προσφορές, π.χ. µε αλλαγή λαδιών, δώρο το φίλτρο. Το Δεκέµβριο σκοπεύουµε µε αλλαγή λαδιών να κάνουµε καθαρισµό κινητήρα δωρεάν. Μπροστά µας έχουµε πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, πάνω στο πρότζεκτ G-Energy Service δουλεύει µεγάλη οµάδα επαγγελµατιών.
 
AT: Ποια είναι τα µελλοντικά σας σχέδια στην Ελλάδα σχετικά µε την ανάπτυξη διανοµής λιπαντικών και το δίκτυο καταστηµάτων G-Energy Service;
G.A.: Σχετικά µε την ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων στην Ελλάδα έχουµε ήδη βάλει στόχους για τα 3 επόµενα χρόνια.  Η Gazpromneft-Lubricants ενεργά αναπτύσσει την επιχείρηση στη χώρα. Η δικιά µας εταιρεία Active-EU, µε τη σειρά της, δηµιουργεί καινούργιες θέσεις εργασίας, σχεδιάζει και εισάγει καινούργιες επιχειρηµατικές τεχνολογίες στην τοπική αγορά. Βλέπουµε τη θετική ανταπόκριση στην επικοινωνία µε τελικούς καταναλωτές, καθώς και η αγορά γενικά ανταποκρίνεται πολύ καλά. Το πρότζεκτ G-Energy Service θα αναπτύσσεται όλο και πιο ενεργά κάθε χρόνο. Λαµβάνουµε δεκάδες επιστολές µε προτάσεις συνεργασίας και εξετάζουµε διάφορες επιλογές. Του χρόνου σκοπεύουµε να ανοίξουµε κατάστηµα τεχνικής εξυπηρέτησης για φορτηγά αυτοκίνητα G-Profi. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες µας για την εµπιστοσύνη που µας δείξανε. Θέλω να τους ευχηθώ ευηµερία στο νέο έτος και ό,τι καλύτερο.

Mercedes
test center