Παρουσίαση: Τα νέα Nissan Qashqai & Ariya
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Παρουσίαση: Τα νέα Nissan Qashqai & Ariya

37.686 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2021)

Η Nissan ξέρει από SUV: Τα δύο νέα SUV της Nissan, το εξηλεκτρισμένο Qashqai και το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya, ισχυροποιούν την ηγετική θέση της ιαπωνικής φίρμας στην κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Είδηση δεν είναι πως σκύλος δάγκωσε άνθρωπο, αλλά πως άνθρωπος δάγκωσε σκύλο διδάσκουν στις σχολές δημοσιογραφίας. Κατά συνέπεια είδηση θα ήταν η μη προσθήκη ενός δυναμικού και αμιγώς ηλεκτρικού SUV στη γκάμα της Nissan. Το Ariya ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη κίνηση από μια εταιρεία, όπως η Nissan, η οποία εδώ και χρόνια έχει το ρόλο του οδηγού στην κατηγορία των SUV οχημάτων. Μιλάμε για την εταιρεία που όχι μόνο άνοιξε τις πύλες της κατηγορίας των μικρομεσαίων crossover/SUV πίσω στο 2007 με το Qashqai, αλλά που το 2010 εγκαινίασε με το Juke ακόμα μια νέα κατηγορία, αυτή των B-SUV, που σήμερα γίνεται κυριολεκτικά χαμός και σε ζήτηση και σε προσφορά μοντέλων. Η Nissan ξέρει καλά το παιχνίδι των SUV το οποίο συνεχώς βελτιώνει. Το Ariya είναι φυσικό επακόλουθο δύο στρατηγικών που χάραξε πριν από καιρό η Nissan: Των SUV οχημάτων και της ηλεκτροκίνησης με την ιαπωνική φίρμα να λανσάρει πίσω στο 2011 το LEAF, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, που είναι και το best seller. 

Tα 2 οικογενειακά C-SUV της Nissan για τη νέα εποχή
Τόσο το νέο Qashqai με μήκος πλέον στα 4.425 χλστ., όσο και το Ariya των 4.595 χλστ. απευθύνονται σε όσους θέλουν ένα οικογενειακό σε μέγεθος SUV. Το European Design Studio της Nissan, στο Λονδίνο, «πάτησε» στις βασικές αναλογίες του προηγούμενου Qashqai για να δημιουργήσει ένα σαφώς πιο «αθλητικό» και δυναμικό μοντέλο. Το νέο Qashqai βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-C, όντας το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη που χτίζεται πάνω σε αυτή, προσφέροντας 41% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία σε σχέση με τον προκάτοχο. Παρόλα αυτά κατάφερε να δείξει 60 κιλά λιγότερα στην ζυγαριά μετά από εκτενή χρήση αλουμινίου.

Το Ariya δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακό μιας και έχει σχεδόν ίδια σχεδίαση με το πρωτότυπο. Στον πρόβολο βλέπουμε μια μοντέρνα εκδοχή της V-Motion γρίλιας που ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια που έχουμε δει μέχρι σήμερα μιας και το νέο crossover της Nissan είναι πλήρως ηλεκτρικό. Τα φώτα είναι λεπτά και προσφέρουν σπορ στυλ στο μοντέλο, ενώ στο υπόλοιπο αμάξωμα την παράσταση κλέβει το coupe στυλ της οροφής και οι μεγάλοι θόλοι των τροχών. Το Ariya, το όνομα του οποίου μεταξύ άλλων σημαίνει και τον έχοντα ευγενή καταγωγή, βασίζεται στη νέα πλατφόρμα που εξέλιξαν οι Renault-Nissan και φέρει την κωδική ονομασία CMF-EV η οποία προορίζεται αποκλειστικά για την φιλοξενία ηλεκτρικών μοντέλων. Η ευέλικτη πλατφόρμα στην προκειμένη περίπτωση εξασφαλίζει πλήθος διαμορφώσεων στο Ariya που θα είναι διαθέσιμο σε δικίνητη ή τετρακίνητη εκδοχή, σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος και με δύο διαφορετικές μπαταρίες.

Κινητήρες, εσωτερικό & η γνώμη μας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto