Mercedes A-Class: Βενζίνη και 1.500 ευρώ στην τσέπη ή diesel;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes A-Class: Βενζίνη και 1.500 ευρώ στην τσέπη ή diesel;

22.390 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2022)

Η A-Class, το best seller της Mercedes διατίθεται σε βενζίνη και diesel στις εκδόσεις Α 180 και Α 180 d, με την πρώτη να προφέρει καλές επιδόσεις και να είναι πιο προσιτή και τη δεύτερη να έχει ως μεγάλο όπλο την χαμηλή κατανάλωση και την τιμή του πετρελαίου στα πρατήρια.

Βενζινάτη Mercedes A-Class ή diesel που είναι 1.500 ευρώ ακριβότερη;

Η Mercedes κατάφερε το 2021 να γίνει η premium εταιρεία που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις στην Ελλάδα και, εάν υπάρχει ένα μοντέλο πάνω στο οποίο βασίζεται αυτή η επιτυχία της, το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι άλλο από την A-Class. To γερμανικό μικρομεσαίο, για το 2021, πέτυχε 1.641 πωλήσεις και κατάφερε να γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές μικρομεσαίο της αγοράς, πίσω μόνο από την Toyota Corolla. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της είναι το γεγονός πως το premium μοντέλο, έχει υψηλής ποιότητας κατασκευή και συναρμογή μέσα στην καμπίνα και ενσωματώνει τεχνολογίες από μεγαλύτερα και πιο ακριβά «αστέρια».

Η Mercedes Α-Class προσφέρεται με Plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο αλλά και σε AMG επιλογές, ωστόσο οι πιο προσιτές επιλογές αφορούν τη βενζίνη και το diesel. Στην βενζίνη, όποιος θεωρεί πως τα 109 άλογα της βασικής Α 160 είναι λίγα, θα ανέβει στην Α 180 με τα 136 άλογα που κοστίζει από 27.155 ευρώ, ενώ στο diesel στη βάση της γκάμας βρίσκεται η Α 180 d με 116 άλογα που κοστίζει από 28.662 ευρώ. Πάμε να δούμε τις διαφορές τους:

Σχεδίαση: Διαφέρουν μόνο στα «σηματάκια»

Η Α 180 και η A 180 d διαφέρουν μόνο στα «σηματάκια» που υπάρχουν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η εμφάνισή τους δεν έχει πολλά να ζηλέψει σε σχέση με τις πιο πλούσιες εκδόσεις και η μάρκα προσφέρει μάλιστα πολλές επιλογές εξατομίκευσης που είναι σε θέση να κάνουν το αυτοκίνητο ακόμη πιο δυναμικό και εκλεπτυσμένο με λίγα παραπάνω ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εσωτερικό: Mε δύο 7άρες οθόνες, 16άρες ζάντες και φουλ εξοπλισμό

Όπως και στο εξωτερικό, το εσωτερικό διαφέρει ελάχιστα από τις εκδόσεις που βρίσκονται πιο ψηλά σε τιμή. Τόσο στην Α 180 όσο και στην A 180 d, το σύστημα MBUX με τις δύο οθόνες των 7 ιντσών (προαιρετικά προσφέρονται οι οθόνες των 10,25 ιντσών), κλέβουν την παράσταση, ο διάκοσμος είναι μίνιμαλ και προσεγμένη ενώ η συναρμογή είναι αδιαμφησβήτητα ποιοτική. Η A-Class μπορεί να μεταφέρει άνετα 4 επιβάτες και να προσφέρει αρκετό χώρο για τα πόδια αλλά και αρκετό «αέρα» πίσω από τα κεφάλια τους. Ο χώρος αποσκευών υπολογίζεται επίσημα στα 370 λίτρα.

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει όλα όσα είναι απαραίτητα σε ένα σύγχρονο και τεχνολογικά εξελιγμένο αυτοκίνητο. Εκτός των δύο οθονών του συστήματος MBUX, οι εκδόσεις Α 180 και Α180 d περιλαμβάνουν: 7 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα, μπροστά και πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, κλιματισμό, Sport τιμόνι πολλαπλών λειτουργειών σε δέρμα, cruise control, ηχοσύστημα, ζάντες 16 ιντσών, προβολείς αλογόνου με φώτα πορείας LED, κάμερα οπισθοπορείας, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής κ.α.

Κινητήρες: Ισχυρή με καλές επιδόσεις στην βενζίνη, δεν «καίει» σε diesel

Περνώντας αμέσως στο κομμάτι των κινητήρων που ξεχωρίζει άλλωστε τις δύο εκδόσεις, στην βενζινοκίνητη Α 180 βρίσκουμε κάτω από το καπό τον τετρακύλινδρο 1,33 λίτρων κινητήρα των 136 ίππων και 200 Nm ροπής, με το 0-100 να γίνεται σε αυτή την περίπτωση σε 9,2 δευτερόλεπτα με την βοήθεια ενός χειροκίνητου κιβωτίου. Η κατανάλωση που ανακοινώνει η Mercedes είναι 5,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 134 γραμμάρια CO2/χλμ..

Όσον αφορά στην Α 180 d, ο 2λιτρος κινητήρας αποδίδει 116 άλογα και 260 Nm ροπής, μπορεί να πετύχει το 0-100 σε 10 δευτερόλεπτα και συνδυάζεται και αυτό με 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Η Mercedes ανακοινώνει πως η μέση κατανάλωση φτάνει τα 4,8 λτ./100 χλμ, με τις εκπομπές CO2 να φτάνουν τα 126 γρ./χλμ.. Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN