Full υβριδική Corolla, diesel Peugeot 308 ή mild hybrid Audi A3;

Full υβριδική Corolla, diesel Peugeot 308 ή mild hybrid Audi A3;

62.363 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2022)

Με αφορμή την έλευση του εντυπωσιακού νέου Peugeot 308 κοντράρουμε τη diesel έκδοσή του με το premium, ήπια υβριδικό και αντίστοιχης τιμής Audi A3, αλλά και την full υβριδική, best seller της κατηγορίας, Toyota Corolla. Τι καταφέρνουν στην πράξη και ποιο σε τελική ανάλυση είναι καλύτερη επιλογή σήμερα;

Diesel, full υβριδικό ή premium;

Το νέο Peugeot 308 ήρθε με σκοπό να ταράξει τα νερά της μικρομεσαίας κατηγορίας, όχι μόνο με τις καινοτομίες και τις premium βλέψεις του, αλλά και με τη διατήρηση κεκτημένων όπως οι diesel κινητήρες. Η Toyota, από την άλλη, έχει βάλει εδώ και καιρό στην άκρη το diesel προτείνοντας το full υβριδικό σύστημά της που προσφέρει ανάλογη οικονομία, χωρίς τα προβλήματα από την καύση του… μαύρου χρυσού, ενώ τέλος η Audi από την άλλη προσφέρει το Α3, το προπομπό μοντέλο των premium μικρομεσαίων, στη βασική βενζινοκίνητη έκδοση με τον 1,0 TFSI κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο και ήπια υβριδική τεχνολογία. Ακολουθεί μία εναλλακτική αντιπαράθεση με στόχο να βρεθούν τα πλεονεκτήματα της κάθε πρότασης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εμφάνιση: Ξεχωρίζει το νέο 308

Μακρύτερο και φαρδύτερο από το προηγούμενο, το νέο Peugeot 308 των 4,367 μ. είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό σε εμφάνιση, συνδυάζοντας την κομψότητα και το δυναμισμό σε ένα σύνολο, που ξεχωρίζει από μακριά. Το Α3 από την πλευρά του έχει ξεφύγει από το μουντό παρελθόν του και έχει γίνει άκρως ελκυστικό στο μάτι. Έχει το πιο compact αμάξωμα (4,343 μ.) και προβάλλει περισσότερο το δυναμισμό, χάρη στη χαμηλή γραμμή του καπό, στα έντονα πλαϊνά νεύρα και στους τονισμένους θόλους. Η Toyota Corolla ξεχωρίζει με τον αρμονικό συνδυασμό των έντονων γραμμών και των καμπύλων στο μήκους 4,30 μ. αμάξωμα, που ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο στις εκδόσεις που προσφέρει διχρωμία αμαξώματος.

Value for Money: Φθηνότερη, με πλούσιο εξοπλισμό & 6ετή εγγύηση η Corolla

Eσωτερικά: Με πιο premium αέρα A3 και 308, high tech η Corolla

Χώροι: Α3 & Corolla υπερτερούν σε γόνατα πίσω, 308 σε αποσκευές

Κινητήρες-Κατανάλωση: Corolla και 308 έχουν χαμηλότερο κόστος κίνησης

Οδική συμπεριφορά: Καθένα με τον τρόπο του

Τι επιλέγουν οι 3 οδηγοί του AutoΤρίτη

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
NISSAN