Audi Q3 Vs Mercedes GLA

Audi Q3 Vs Mercedes GLA

22.427 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2022)

Δύο κατεξοχήν premium επιλογές στην δημοφιλέστατη κλάση των οικογενειακών crossover, το Audi Q3 και η Mercedes GLA, προσφέρονται σε κοντινές τιμές στις πληρέστατες εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο.

Premium οικογενειακά SUV στα ίδια λεφτά

Δεν είναι τυχαίο πως μπαίνοντας στην ευρύτερη κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων αυξάνονται και οι διαθέσιμες premium επιλογές. Η αγοραστική ζήτηση είναι μεγαλύτερη, για αυτό και οι εταιρείες επενδύουν περισσότερο χρόνο και χρήμα στην εν λόγω κλάση. Ειδικά στον κόσμο των οικογενειακών crossover βλέπουμε αρκετές προτάσεις, με δύο εμβληματικές φίρμες να έχουν μεγάλη μερίδα του λέοντος. Ο λόγος για τις Audi και Mercedes, με την πρώτη να έχει στην γκάμα της το best-seller premium C-SUV την χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, ενώ η δεύτερη προσφέρει συνολικά τρία μοντέλα συμβατικής (GLA και GLB) και ηλεκτρικής (EQA) κίνησης.

Εμείς θα ασχοληθούμε με τα παρόμοιων διαστάσεων (και κόστους) Audi Q3 και Mercedes GLA. Για τις ανάγκες της σύγκρισης επιλέγουμε τις δημοφιλείς εκδόσεις τους με αυτόματο κιβώτιο ισχύος 150 και 163 ίππων αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εξοπλισμός: Πληρέστατος με όλα τα κομφόρ

Από την στιγμή που μιλάμε για premium αυτοκίνητα, δεν υπάρχουν παραχωρήσεις στο εξοπλιστικό πακέτο τους. Η διαφορά στην τιμή είναι αμελητέα για αυτά τα λεφτά (35.950 € το Q3 στην έκδοση Advanced, 36.450 € η ισχυρότερη κατά 13 ίππους GLA), με τον εξοπλισμό σε αμφότερες τις περιπτώσεις να είναι πληρέστατος. Και στα δύο μοντέλα έχουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, κάμερα οπισθοπορείας και σουίτα συστημάτων ασφαλείας με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης (αυτόματο φρενάρισμα, cruise control κ.ά.).

Αν θέλουμε να ψάξουμε βαθιά στις επιμέρους διαφορές, θα δούμε πως το Q3 έχει μεγαλύτερη οθόνη αφής, 18άρες (και όχι 17άρες) ζάντες αλουμινίου, αυτόματο 2ζωνικό κλιματισμό και +3 χρόνια εγγύηση. Στον αντίποδα, η GLA διαθέτει κεντρικό αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού και touchpad για την χρήση του infotainment. Σε κάθε περίπτωση, τα πάντα είναι θέμα γούστου, αλλά δεδομένα τόσο στο Q3 όσο και στην GLA οι παροχές φτάνουν και περισσεύουν.

Σχεδίαση: Δυναμικά μα και εκλεπτυσμένα

Εσωτερικό: Πολυτελή σε κάθε λεπτομέρεια

Χώροι: Υπεροχή της GLA σε καμπίνα και χώρο αποσκευών

Κινητήρας: GLA για επιδόσεις, Q3 για οικονομία καυσίμου

Στον δρόμο: Premium άνεση και ποιότητα κύλισης

Η γνώμη μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center