Ηλεκτρικά πόλης στα 20 χιλιάρικα: Fiat 500e Vs smart EQ
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ηλεκτρικά πόλης στα 20 χιλιάρικα: Fiat 500e Vs smart EQ

7.200 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2022)

Δύο διαχρονικές επιλογές για την κίνηση στα στενά σοκάκια της πόλης μπήκαν στην πρίζα. Μια διαμάχη γεμάτη (έν)ταση για τα ηλεκτρικά Fiat 500e και smart EQ. Ο πιο trendy ας κερδίσει… Σημειωτέον, κοστίζουν λιγότερο από 20 χιλιάρικα!

Ηλεκτρικό με λιγότερα από 20 χιλιάρικα; Και όμως γίνεται!

Δεν γίνεται να περάσουν μπροστά σου και να μείνεις ασυγκίνητος. Είτε λόγω της ξεχωριστής εμφάνισης, είτε λόγω της ιστορίας που τα συνοδεύει, το Fiat 500 και το smart fortwo αποτελούν δημοφιλείς προτάσεις για εκείνους που κάνουν μαραθώνιες αστικές μετακινήσεις. Εδώ και λίγα χρόνια μάλιστα, αμφότερα τα δύο μίνι μπήκαν στον δρόμο του εξηλεκτρισμού. Το trendy Fiat 500 προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση (+ την έκδοση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας), την ώρα που το «αστικό παρακλάδι» της Mercedes-Benz, smart, λανσάρεται εδώ και λίγα χρόνια αποκλειστικά ως ηλεκτροκίνητο.
 
Για τις ανάγκες της σύγκρισης επιλέξαμε τις πιο προσιτές οικονομικά επιλογές από κάθε μοντέλο. Συνεπώς, στην μία πλευρά έχουμε το Fiat 500e στην έκδοση RED Edition με το hatchback αμάξωμα, την μπαταρία χωρητικότητας 23,65 kWh και τον ηλεκτροκινητήρα των 95 ίππων, ενώ στην άλλη πλευρά την κλασική έκδοση smart coupe fortwo EQ με το ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 82 αλόγων. Πάμε να τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εξοπλισμός: Ακριβότερο αλλά με οθόνη infotainment το Fiat 500e

Πριν αναφερθούμε στις τιμές, να τονιστεί πως με την αύξηση της κρατικής επιδότησης έως και το ποσό των 8.000 ευρώ, στο σύνολό τους τα ηλεκτρικά μοντέλα γίνονται ακόμη πιο προσιτά. Στην περίπτωσή μας, λοιπόν, το Fiat 500e είναι ακριβότερο κατά 1.198 ευρώ (20.900€ έναντι 19.702€), ωστόσο σε εξοπλιστικό κομμάτι έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα συγκριτικά με το smart. Αυτό δεν είναι άλλο από την παρουσία έγχρωμης οθόνης αφής με NAVI διαγωνίου 10,25 ιντσών.
 
Στον αντίποδα, το smart EQ προσφέρεται με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος για ταχύτητες άνω των 30 χλμ./ώρα, ενώ έχει από την βασική 15άρες ζάντες αλουμινίου. Όσον αφορά την εγγύηση της μπαταρίας, και στα δύο μοντέλα έχει ισχύ 8 χρόνων, με την Fiat να δίνει και έξτρα 60.000 χλμ. (160.000 χλμ. έναντι 100.000 χλμ.).

Εμφάνιση: Μοντέρνα και ξεχωριστά, πιο εκκεντρικό το smart

Εσωτερικό: Καλοφτιαγμένο το smart EQ, hi-tech το 500e

Χώροι: Τετραθέσιο το Fiat 500e, μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ για το smart EQ

Κινητήρας-Αυτονομία: Επιδόσεις και αυτονομία για το Fiat 500e, φόρτιση για το smart EQ

Στον δρόμο: Super ευελιξία, αυτοκίνητο τσέπης το smart

Η γνώμη μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center