Peugeot 208 ή Opel Corsa; Τον Γάλλο ή τον Γερμανό;

Peugeot 208 ή Opel Corsa; Τον Γάλλο ή τον Γερμανό;

54.531 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2022)

Peugeot 208 και Opel Corsa βρίσκονται πολύ ψηλά στις συνολικές πωλήσεις της ελληνικής αγοράς, μέσα στα πέντε πρώτα μοντέλα, και το autotriti.gr φέρνει απέναντι τα δύο best-seller μικρά!

208 & Corsa στο Top 5 των πωλήσεων

Δύο επιλογές στην κατηγορία των μικρών με πολλά κοινά στοιχεία, αλλά και διαφορές, έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των Ελλήνων αγοραστών τους πρώτους μήνες του 2022. Ο λόγος για τα Peugeot 208 και Opel Corsa, τα οποία στο σύνολο των ελληνικών πωλήσεων καταλαμβάνουν τη 3η και την 5η θέση, αντίστοιχα, ενώ παράλληλα πάνε χέρι-χέρι σε πωλήσεις έχοντας μεταξύ τους διαφορά μόλις 11 πωλήσεων.
 
Αμφότερα είναι βασισμένα στην πλατφόρμα CMP του PSA Groupe, την οποία χρησιμοποιεί και η Opel μετά τη δημιουργία του υπερ-ομίλου Stellantis. Ως εκ τούτου, ταυτίζονται δομικά, ωστόσο το καθένα καταφέρνει και διατηρεί τη δική του «σφραγίδα» και το ισχυρό του DNA. Πάμε να τα δούμε...

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εξωτερικό: Το καθένα με το δικό του στυλ

Σχεδιαστικά το κάθε μοντέλο ακολουθεί την κατεύθυνση της μάρκας στην οποία ανήκει, έχοντας ωστόσο το σπορτίφ στοιχείο ως κοινό χαρακτηριστικό ακόμα και στις απλές εκδόσεις.
 
Στο Corsa κυριαρχεί η μάσκα με τη στενή γρίλια, η οποία δίνει την εντύπωση πως είναι διακοσμημένη με διαμάντια, ενώ οι προβολείς έχουν έντονη σχεδίαση. Ο δυναμισμός μπροστά ενισχύεται από τα νεύρα του καπό και τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του προφυλακτήρα, αλλά και τους προβολείς ομίχλης που είναι ενσωματωμένοι στους πλευρικούς αεραγωγούς. Στο πλάι, από την άλλη, η γραμμή παραπέμπει στο Grandland, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η έντονη κλίση του παρμπρίζ, οι πτυχώσεις της πόρτας και η αεροτομή, ενώ τα LED φώτα όταν ανάβουν έχουν την ίδια «υπογραφή» με αυτή των εμπρόσθιων φώτων ημέρας.
 
Από τη μεριά του το Peugeot 208 είναι εντυπωσιακό σπιθαμή προς σπιθαμή, με το εμπρός μέρος να  εκφράζει έντονο δυναμισμό μέσω της μεγάλης μάσκας, των «νυχιών» των LED φωτιστικών σωμάτων και των «χαυλιόδοντων» που εκτείνονται χαμηλά στον προφυλακτήρα. Οι έντονες γραμμές του καπό συνεχίζονται και στα πλαϊνά του αμαξώματος ενώ είναι εμφανής ή πιο σπορ γραμμή και το «φούσκωμα» των πίσω ώμων του αμαξώματος. Εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος με τα όμορφα φωτιστικά σώματα και την μαύρη φάσα που τα ενώνει να συμπληρώνουν το «φρέσκο» και επιβλητικό του προφίλ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto