Skoda Enyaq iV: Άνετο, ευρύχωρο και σβέλτο από 34.100 ευρώ
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Skoda Enyaq iV: Άνετο, ευρύχωρο και σβέλτο από 34.100 ευρώ

16.180 Επισκέψεις στο άρθρο (30/7/2022)

To Skoda Εnyaq προσφέρει άνεση, τεράστιους χώρους και καλές επιδόσεις και την ίδια στιγμή είναι ένα από τα πιο προσιτά SUV που μπορεί να αγοράσει κάποιος στην Ελλάδα.

Υπάρχουν λόγοι που αξίζει να το βάλεις στην λίστα σου!

Ακόμη και σήμερα δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως τα ηλεκτρικά είναι αυτοκίνητα που κοστίζουν μια περιουσία, ότι η αυτονομία τους δεν αρκεί ούτε για να πας μέχρι το περίπτερο και ότι έχουν λιγοστούς χώρους λόγω της τεράστιας μπαταρίας τους. Όλους τους παραπάνω μύθους έρχεται να καταρρίψει το νέο Skoda Enyaq, ένα µοντέρνο, high-tech και πρακτικό SUV µε super ποιότητα, που κάνει πολλά χιλιόµετρα µε µία φόρτιση και διατίθεται σχεδόν µε τιµή… συµβατικού! Πάμε να δούμε τους τομείς στους οποίους η πρόταση των Τσέχων μπορεί να ξεχωρίζει.

Σχεδίαση: Εντυπωσιάζει η αεροδυναμική του

To Skoda Enyaq μπορεί να φαίνεται πως είναι ένα ογκώδες SUV χάρη στο μήκος των 4.649 χλστ. και της συνολικής του εικόνας, η οποία δεν περιλαμβάνει ακρότητες και κοφτερές γωνίες, ωστόσο η αεροδυναμική του είναι κορυφαία με τον σχετικό συντελεστή να φτάνει το 0,26. Το μάτι θα τραβήξουν τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και η μαύρη γρίλια στον πρόβολο, οι γραμμώσεις στο καπό και το πλαϊνό μέρος και το boxy πίσω μέρος με την μεγάλη αεροτομή της οροφή και τα μοντέρνα φώτα.


Τα υλικά και το φινίρισμα της καμπίνας βρίσκονται στο όριο για να χαρακτηριστούν premium.

Τα υλικά και το φινίρισμα της καμπίνας βρίσκονται στο όριο για να χαρακτηριστούν premium.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εσωτερικό-Χώροι: Μίνιμαλ σε σχεδιασμό, τεράστιο το πορτ-μπαγκάζ

Μπαίνοντας στην καµπίνα του Skoda Enyaq, το πρώτο πράγμα που θα εκτιμήσεις είναι πως τα υλικά και το φινίρισμα της καμπίνας βρίσκονται στο όριο για να χαρακτηριστούν premium. Συνολικά, ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από τις «καθαρές» γραµµές και τη οθόνη για το χειρισµό του infotainment. Αλλα στοιχεία που τραβούν την προσοχή είναι το δυάκτινο, πολυλειτουργικό τιµόνι, o ψηφιακός πίνακας οργάνων που προβάλει τις απαραίτητες πληροφορίες, ο µικρός by wire επιλογέας του κιβωτίου μιας σχέσης, η… απουσία κεντρικού τούνελ, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η εργονομία.

Ίσως το μεγαλύτερο προσόν του Enyaq είναι η άνεση που προσφέρει σε όλους τους επιβάτες. Οι πόρτες έχουν μεγάλο άνοιγμα, ώστε να επιτρέπουν την εύκολη επιβίβαση/αποβίβαση και χώρος αποσκευών είναι τεράστιος -προσφέρει 585 λτ.-, με το σχήμα του να είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμο και το κατώφλι του να γίνεται σε λογικό ύψος.

Κινητήρες: Από 34.100 ευρώ και με έως 265 άλογα

To Skoda Enyaq προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις 60, 80 και 80Χ. To Enyaq iV 60 κοστίζει από 42.100 ευρώ (34.100 ευρώ με την επιδότηση των 8.000 ευρώ του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά») και κινείται χάρη σε μια μπαταρία 62kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 180 ίππων. Στις 48.100 ευρώ (40.100 ευρώ με την επιδότηση) βρίσκουμε το Enyaq iV 80 με τη μπαταρία υψηλής τάσης 82 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 204 ίππων. Τέλος, η 80X εξοπλίζεται με την μπαταρία των 82 kWh αυτονομίας 496 χιλιομέτρων αλλά συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ απόδοσης 265 ίππων και 425 Nm ροπής και κοστίζει 51.700 ευρώ (43.700 ευρώ με την επιδότηση).  Όσοι επιθυμούν περισσότερο χαρακτήρα και δυναμισμό, μπορούν να επιλέξουν το Enyaq Sportline με τα 204 άλογα στα 52.900 ευρώ (44.900 ευρώ με την επιδότηση).

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center