Σύγκριση στα 4κίνητα υβριδικά: Kia Sportage Vs Toyota RAV4
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σύγκριση στα 4κίνητα υβριδικά: Kia Sportage Vs Toyota RAV4

58.927 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2022)

Παρότι μεγάλα και τετρακίνητα, Kia Sportage και Toyota RAV4 δεν τρομάζουν με την κατανάλωσή τους χάρη στα full υβριδικά τους συστήματα. Τα συγκρίνουμε.

«Θεριά»… που καίνε τα μισά

Η σημερινή μονομαχία αφορά τα Kia Sportage και Toyota RAV4  στις τετρακίνητες υβριδικές εκδόσεις τους τις οποίες και συγκρίνουμε. Δύο μεσαία SUV με παρόμοια κεντρική υβριδική ιδέα, αλλά με εντελώς διαφορετική προσέγγιση με στόχο την κατανάλωση που είναι μικρότερη και από αυτή ενός συμβατικού μικρομεσαίου χάτσμπακ. Το υβριδικό Kia Sportage στο βασικό εξοπλιστικό πακέτο Titanium κοστίζει 42.490 ευρώ (40.490 ευρώ η δικίνητη έκδοση), ενώ ο τιμές του υβριδικού Toyota RAV4 ξεκινούν αρκετά χαμηλότερα, αφού η βασική 4Χ4 έκδοση Active κοστίζει 39.970 ευρώ (30.210 ευρώ η δικίνητη έκδοση με 218 PS). Εξοπλιστικά και τα δύο μοντέλα διαθέτουν πληρέστατο πακέτο ασφαλείας και όλες τις ανέσεις που επιθυμείτε, με το Kia Sportage να έχει μερικά στοιχεία παραπάνω, αλλά και 7 χρόνια εγγύηση έναντι 6 του Toyota RAV4 (11 χρόνια για τη μπαταρία του υβριδικό συστήματος).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Επιβλητικό το RAV4, πιο «αιχμηρό» το Sportage

Και τα δύο μοντέλα έχουν πληθωρικές διαστάσεις και κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Τόσο το Sportage, όσο και το RAV4 έχουν αρκετές ακμές και αμφότερα δείχνουν δυναμικά, με το ιαπωνικό μοντέλο να «κάθεται» πιο ψηλά και να δείχνει πιο σκληροτράχηλο. Το 4,5 μ. Sportage από την πλευρά του διαθέτει πολύ τολμηρό σχεδιασμό με πιο χαρακτηριστικό σημείο τη γνωστή  μάσκα «μύτη της τίγρης» και τα λεπτά τύπου μπούμερανγκ LED φώτα ημέρας που διαχωρίζουν τους προβολείς από τη γρίλια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center