Προσιτά και ευρύχωρα: Fiat Tipo Cross ή Skoda Karoq
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Προσιτά και ευρύχωρα: Fiat Tipo Cross ή Skoda Karoq

25.167 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2022)

Είναι φθηνά στην αγορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό και ευρύχωρα στην καμπίνα τους. Συγκρίνουμε τα βενζινοκίνητα Fiat Tipo Cross και Skoda Karoq στις βασικές τους εκδόσεις και τα αξιολογούμε σύμφωνα με τις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center. Ποιο είναι το πιο value σε χώρους;

Με 1.000άρη turbo κινητήρα και 100+ άλογα

Το χαμηλό κόστος αγοράς και η μεγάλη άνεση σε πορτ-μπαγκάζ και χώρους καμπίνας είναι τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα. Οικογενειακά SUV είναι, άρα στοχεύουν σε ένα κοινό που θέλει μπόλικο χώρο για παιδιά και αποσκευές. Αναφερόμαστε στα Fiat Tipo Cross και Skoda Karoq που στις βασικές εκδόσεις τους λανσάρονται με 1.000άρηδες turbo κινητήρες με 100+ άλογα. Ποιο αξίζει περισσότερο αν υπολογίσουμε την τιμή, τους χώρους και τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας; Για να βρούμε απάντηση, απευθυνθήκαμε στο AutoΤρίτη Test Center, όπου τα δύο μοντέλα μετρήθηκαν... εντός εκτός και επί τα αυτά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Value for money: Φθηνότερο αλλά με μόνο 2 χρόνια εγγύηση το Skoda Karoq

Αρκετά προσιτή οικονομικά είναι η στάνταρ έκδοση Ambition του Skoda Karoq. To μικρομεσαίο SUV των Τσέχων ξεκινά από τα 26.150 ευρώ με τον 1,0 TSI των 110 ίππων και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Στα 28.474 ευρώ βρίσκουμε το Fiat Tipo Cross με τον 1.000άρη turbo Firefly με τα 100 άλογα και το κιβώτιο 5 σχέσεων. Το οικογενειακό crossover των Ιταλών έχει πολύ καλή εγγύηση, στα 5 χρόνια ή για 200.000 χλμ.. Το Skoda Karoq καλύπτεται μόνο για 2 χρόνια και σε ορισμένες αντιπροσωπείες προσφέρονται δώρο επιπλέον 2 έτη.
 
Όσον αφορά τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, κάθε μοντέλο έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, στο Fiat Tipo Cross βλέπουμε Adaptive Cruise Control, κάμερα οπισθοπορείας και μεγαλύτερη οθόνη αφής 10,25 ιντσών που δεν έχει το Skoda Karoq. Με την σειρά του, το μοντέλο της Skoda έχει Lane Assist για την διατήρηση του οχήματος στην λωρίδα κυκλοφορίας, 2-zone αυτόματο και όχι μονοζωνικό κλιματισμό, αναδιπλούμενους καθρέπτες, ρεζέρβα ανάγκης και όχι κιτ επισκευής ελαστικού, καθώς και 1 επιπλέον αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού.

Σχεδίαση: Πιο SUV το Karoq, με crossover... Tipo o «Ιταλός»

Παρότι θα τα συναντήσουμε στο segment των οικογενειακών SUV τα δύο μοντέλα διαφέρουν αρκετά ως προς το εκτόπισμά τους. Το Fiat Tipo Cross θυμίζει περισσότερο μικρομεσαίο crossover, καθώς ουσιαστικά μιλάμε για ένα υπερυψωμένο hatchback Fiat Tipo. Πιο συγκεκριμένα, έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 4 εκατοστά και διάφορες στιλιστικές λεπτομέρειες όπως ποδιές, προστατευτικά μαρσπιέ και μπάρες οροφής.
 
Μεγαλύτερο σε όλες τις διαστάσεις είναι το Skoda Karoq, που πρόσφατα δέχτηκε την καθιερωμένη ανανέωσή του. Μεταξύ άλλων, απέκτησε πιο αεροδυναμικό χαρακτήρα από τις ανασχεδιασμένες ζάντες, την μεγαλύτερη αεροτομή και τον μπροστινό προφυλακτήρα με τις «αεροκουρτίνες», έχοντας επίσης φαρδύτερη την μπροστά 6-γωνική μάσκα του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto