Ποια μοντέλα είναι τα καλύτερα σε γκάζια & φρένα στις μετρήσεις;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποια μοντέλα είναι τα καλύτερα σε γκάζια & φρένα στις μετρήσεις;

4.434 Επισκέψεις στο άρθρο (27/12/2022)

Κάθε μοντέλο που περνάει το γκαράζ του AutoΤρίτη υποβάλλεται σε ένα εξαντλητικό σετ μετρήσεων και δοκιμών. Παρακάτω θα βρείτε τους πρώτους σε γκάζια και φρένα.

Τα καλύτερα σε γκάζια και φρένα

Ένα οικογενειακό SUV, ένα οικογενειακό hot hatch και ένα ηλεκτρικό μοντέλο βρίσκονται στην πρώτη θέση στις επιμέρους μετρήσεις που κάνει το AutoΤρίτη για να αξιολογήσει τις επιδόσεις του κινητήρα και των φρένων. Ποιο είναι το καθένα;

Kia Sportage: Το καλύτερα στα φρένα


Πριν πούμε πόσα μέτρα χρειάστηκε ακριβώς το Kia Sportage για να φρενάρει από τα 100 χλμ./ώρα, οφείλουμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές -όπως έχουμε δει από τις μετρήσεις του AutoΤρίτη- τα μοντέλα των Hyundai-Kia είθισται να βρίσκονται ψηλά στην σχετική αξιολόγηση. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια το Kia Sportage 1,6T με τα 180 άλογα και το αυτόματο κιβώτιο DCT έχει σημειώσει την καλύτερη επίδοση, αφού ακινητοποιήθηκε σε 33,9 μέτρα, μια επίδοση που κοντράρει αμιγώς σπορ κατασκευές! Στον μπροστά άξονα το μοντέλο φέρει αεριζόμενους δίσκους 320 χιλιοστών, ενώ στο πίσω συμπαγείς διάστασης 300 χιλιοστών. Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του μοντέλου.

Mercedes A45 S (421 PS): Το καλύτερο 0-100


Προφανώς και στη συγκεκριμένη μέτρηση, δηλαδή αυτή του 0-100 χλμ./ώρα, έχουμε δοκιμάσει μοντέλα που έχουν σπάσει όλα τα κοντέρ, όμως αυτά είναι ειδικές κατασκευές εκτός συναγωνισμού. Στα πιο… γήινα μοντέλα λοιπόν, την καλύτερη επίδοση στην επιτάχυνση από στάση έχει σημειώσει η Mercedes A45S των 421 ίππων. O 2λιτρος κινητήρας της με την κωδική ονομασία Μ139 είναι ένα πραγματικό διαμάντι που σου σηκώνει την τρίχα τόσο με τον ήχο του, όσο και τις επιδόσεις. Χρειάζεται μόλις 4 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα 100 χλμ./ώρα και πυροβολεί μέχρι τις 7.000+ σ.α.λ.
Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του μοντέλου.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ford Mustang Mach-E GT: Το καλύτερο 60-100


Μέχρι να πεις το όνομά της έχει κάνει το 60-100 χλμ./ώρα. Αλήθεια λέμε. Χρονολογήστε τον εαυτό σας διαβάζοντάς το κανονικά: Ford Mustang Mach-E GT. Η ιπποδύναμη των 487 ίππων και οι δύο ηλεκτροκινητήρες της που έχουν όλη τη ροπή διαθέσιμη από τις 0 στροφές ανά λεπτό, εξασφαλίζουν στο μοντέλο της Ford την κορυφαία επίδοση στο 60-100. Μόλις 1,8 δευτερόλεπτα! Τα υπόλοιπα είναι περιττά… Διαβάστε εδώ την δοκιμή του κορυφαίου μοντέλου της Ford.
  
Αυτά είναι τα καλύτερα μοντέλα σε γκάζια και φρένα

  • Στα φρένα θα βρεις ένα οικογενειακό SUV με 180 άλογα.
  • Στο 0-100 χλμ./ώρα είναι ένα hot hatch με 421 άλογα.
  • Στο 0-100 χλμ./ώρα ένα ηλεκτρικό με 487 άλογα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto