Best Car 2023 - Το Καλύτερο ηλεκτρικό σε μέση κατανάλωση: Opel Corsa-e

Best Car 2023 - Το Καλύτερο ηλεκτρικό σε μέση κατανάλωση: Opel Corsa-e

213.045 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2023)

Ο θεσμός του Best Car συμβαδίζει πλήρως με την τάση της ηλεκτροκίνησης. Αλλωστε, οι μετακινήσεις μηδενικών εκπομπών ρύπων μπαίνουν σταδιακά στη ζωή μας και -κακά τα ψέματα- τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δείχνουν το μέλλον της κινητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα. Ποια είναι η πρώτη ερώτηση που σας έρχεται στο μυαλό για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όποιο κι αν είναι αυτό; Η απάντηση σε πρώτη φάση κρύβεται στο «πόσα χιλιόμετρα βγάζει», στοιχείο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κατανάλωση του ηλεκτροκινητήρα σε ενέργεια, η οποία μετράται σε kWh.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Ό,τι ισχύει με τα στοιχεία κατανάλωσης που ανακοινώνουν οι εταιρείες για τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες (βενζίνης, diesel), το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. «Αλλα λένε κι άλλα καίνε» στη σύγκριση των εργοστασιακών καταναλώσεων με αυτές που ισχύουν σε πραγματικές συνθήκες. Ποιο είναι όμως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει περάσει από την παλαίστρα των μετρήσεων του AutoΤρίτη και κατάφερε να σημειώσει την χαμηλότερη μέση κατανάλωση;

Το πιο οικονομικό ηλεκτρικό σε κατανάλωση

Το Opel Corsa-e είναι το Best Electric Car σε μέση κατανάλωση για το 2023, σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, αφήνοντας πίσω του δεκάδες μοντέλα τα οποία πέρασαν από το γκαράζ του autotriti και τις εξαντλητικές μετρήσεις. Χρειάζεται 15,1 kWh ανά 100 χλμ., που το κάνει πιο οικονομικό σε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και από λιλιπούτεια μοντέλα όπως το smart EQ fortwo και το Fiat 500e.
 
Σχετικά με τη φόρτιση, η πλήρης φόρτιση σε οικιακή πρίζα είναι αργή (σχεδόν 24 ώρες), αλλά σε μονοφασικό Wallbox 7,4 kW (προσφέρεται) ο χρόνος πέφτει στις 7 ώρες και 30 λεπτά (5 ώρες σε τριφασικό 11 kW με επιπλέον κόστος 900 ευρώ). Mε ταχυφορτιστή 100 kW το 80% της φόρτισης γίνεται σε 30 λεπτά.
 
Διαβάστε εδώ με 1 κλικ όλα τα άρθρα για τo Opel Corsa, βρείτε τιμές, εξοπλισμό και τις τελευταίες ειδήσεις για το best seller μοντέλο της Opel στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda