Vs: To Jeep Avenger απέναντι στο Jeep Renegade
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Vs: To Jeep Avenger απέναντι στο Jeep Renegade

10.355 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2023)

Το νέο Avenger και το καθιερωμένο Renegade αν και παρόμοια σε πρώτη ανάγνωση είναι τελικά δύο πολύ διαφορετικά SUVάκια της Jeep.

Ηλεκτρικό προσθιοκίνητο Jeep; Μένει να σβήσει ο ήλιος…

Με μήκος λίγο πάνω από τα 4 μέτρα (4,084 μ.), ίσως κάποιοι να έχουν τη λανθασμένη αντίληψη πως το νέο Avenger, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep, θα είναι ο αντικαταστάτης του δημοφιλούς Renegade. Το τελευταίο έχει μήκος 4,236 μ. και έχει περάσει σε φάση εξηλεκτρισμού όντας διαθέσιμο πλέον μόνο σε ήπια υβριδική και σε 2 plug-in υβριδικές εκδόσεις. Η αλήθεια είναι πως τα δύο SUVάκια της Jeep θα παραμείνουν μαζί στη γκάμα της θρυλικής αμερικάνικης φίρμας. Κατασκευάζονται σε δύο εντελώς διαφορετικές πλατφόρμες και αυτό αλλάζει ριζικά τη φύση και τα χαρακτηριστικά τους.

Το Avenger στηρίζεται στην πλατφόρμα CMP, που γνωρίζουμε από μοντέλα της PSA, όπως το Peugeot 2008 για παράδειγμα και διαθέτει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, όχι όμως και τετρακίνηση (προς το παρόν τουλάχιστον). Ωστόσο είναι το πρώτο προσθιοκίνητο Jeep. το οποίο εφοδιάζεται με τα συστήματα Selec-Terrain (προσαρμόζει βασικές λειτουργίες και ηλεκτρονικά ανάλογα με το έδαφος κίνησης) και Σύστημα ελέγχου κατάβασης Hill Descent Control.

Από την άλλη, το… Ιταλοαμερικανικό Renegade που ήρθε το 2014, βασίστηκε μαζί με το Fiat 500X στην πλατφόρμα FGA Small Wide 4×4, η οποία με τη σειρά της προέρχεται από το FGA Small που χρησιμοποιήθηκε στα FIAT Grande Punto και στο Opel Corsa στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και εξελίχθηκε με τα χρόνια για να εξυπηρετεί την τετρακίνηση (όχι μηχανική πλέον, αλλά με χρήση δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στις plug-in εκδόσεις).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
NISSAN