Ετοιμοπαράδοτο SEAT Ibiza από 15.990€: Με ποιους κινητήρες & εξοπλισμό;

38.220 Επισκέψεις στο άρθρο
Ετοιμοπαράδοτο SEAT Ibiza από 15.990€: Με ποιους κινητήρες & εξοπλισμό;
2 Φωτογραφίες »

- Βγαίνει μόνο σε κινητήρες βενζίνης, δεν υπάρχει πια έκδοση φυσικού αερίου (CNG)
- Έχει καλό εξοπλισμό, με όλα τα συστήματα ασφάλειας και στάνταρ οθόνη 8,25 ιντσών
- Βρίσκεται στο top 3 των πιο ευρύχωρων μοντέλων της κατηγορίας για επιβάτες και αποσκευές
- Η έκδοση FR με τα 150 άλογα έχει τη καλύτερη επιτάχυνση 60-100 στην κατηγορία

Βγαίνει μόνο σε κινητήρες βενζίνης, δεν υπάρχει πια έκδοση φυσικού αερίου (CNG)

Φθηνότερο 500 ευρώ σε κάθε έκδοση κινητήρα και εξοπλισμού είναι αυτήν την περίοδο το SEAT Ibiza, το οποίο έχει αρχική τιμή τα 15.990 ευρώ, μία τιμή που είναι η 2η χαμηλότερη που θα συναντήσει κανείς στην κατηγορία των μικρών.
 
Μετά την πρόσφατη ανανέωση των τιμοκαταλόγων της SEAT, το ισπανικό μοντέλο πόλης προσφέρεται αποκλειστικά σε κινητήρες βενζίνης και όχι σε έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνης + φυσικού αερίου). Η αρχική τιμή αφορά το 1.000άρι ατμοσφαιρικό μοτέρ των 80 ίππων (5άρι μηχανικό κιβώτιο), ενώ από εκεί και πέρα, υπάρχουν και turbo προτάσεις με τον 1.000άρη ECO TSI, από 95 μέχρι 115 άλογα. Last but not least, να πούμε ότι το SEAT Ibiza είναι ετοιμοπαράδοτο, ενώ έχει εργοστασιακή εγγύηση διάρκειας 3 χρόνων.

Έχει καλό εξοπλισμό, με όλα τα συστήματα ασφάλειας και στάνταρ οθόνη 8,25 ιντσών

Το SEAT Ibiza βγαίνει σε 6 εξοπλιστικές εκδόσεις (Reference, Business, Style, Optimum, FR, FR Vision). Από την αρχική πάντως έρχεται «γεμάτο» με μία πλήρη σουίτα συστημάτων ασφάλειας (αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στην λωρίδα κυκλοφορίας και σύστημα προειδοποίησης κόπωσης οδηγού). Από εκεί και πέρα, βλέπουμε στάνταρ οθόνη αφής 8,25 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, καθώς επίσης και έναν όμορφο ψηφιακό πίνακα οργάνων (Digital Cockpit) 8 ιντσών. Κατά τα λοιπά, η «βασική» Reference έχει, μεταξύ άλλων μηχανικό κλιματισμό CLIMATIC, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, αισθητήρες φωτός, προβολείς LED εμπρός και πίσω, καθώς και 15άρες ατσάλινες ζάντες.

Βρίσκεται στο top 3 των πιο ευρύχωρων μοντέλων της κατηγορίας για επιβάτες και αποσκευές

Χωροταξικά, το SEAT Ibiza συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία μικρά της αγοράς. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center είναι το 3ο πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, με πολύ φαρδιά και άνετη πίσω καμπίνα, αλλά και τίμιο πορτ-μπαγκάζ 355 λίτρων.

Η έκδοση FR με τα 150 άλογα έχει τη καλύτερη επιτάχυνση 60-100 στην κατηγορία

Ειδική αναφορά, τέλος, θα κάνουμε στην κορυφαία πρόταση του SEAT Ibiza με τον 1.500άρη ECO TSI των 150 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων (από 24.590 ευρώ). Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο προσφέρεται αποκλειστικά με την έκδοση FR Vision, που πέραν το «αιχμηρών» σχεδιαστικών πινελιών, έχει special sport χαμηλωμένη ανάρτηση, για ακόμη καλύτερο στρίψιμο και πιο fun to drive οδική συμπεριφορά, όπως μπορείτε να διαβάστε ΕΔΩ στη σχετική δοκιμή του μοντέλου. Highlight της συγκεκριμένης έκδοσης είναι η ενδιάμεση επιτάχυνση 60-100 χλμ./ώρα. Σε τέτοιες ταχύτητες το SEAT Ibiza των 150 ίππων προσπερνά σε μόλις 4,08 δλ. και είναι το πιο γρήγορο μικρό στην κατηγορία.

Στις επόμενες σελίδες μπορείτε να διαβάστε αναλυτικά για τις εκδόσεις εξοπλισμού, κινητήρα και σημεία που ξεχωρίζει το SEAT Ibiza.

Σελίδα 2Εσωτερικό, Χώροι & Εξοπλισμός
Σελίδα 3Μόνο σε βενζίνη, με ατμοσφαιρικούς ή turbo κινητήρες
ford
fiat