4 φωτογραφίες »

Στο αφιέρωμα αυτό θα βρείτε 6 πετρελαιοκίνητα μοντέλα που αποδεικνύουν πως και τα diesel μοντέλα είναι σπορ.

6 Diesel μοντέλα με σπορ χαρακτηριστικά

36.943 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/5/2014

Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα έχουν συνδεθεί περισσότερο με την οικονομία καυσίμου, παρά με τις εκρηκτικές επιδόσεις που συνήθως ορίζουν ένα σπορ αυτοκίνητο. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που το diesel είναι σπορ όντας σε θέση να χαρίσει μοναδικές στιγμές οδηγικής απόλαυσης.

Ford: διάλέξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή

Η οδηγική απόλαυση έχει συνδεθεί με κάποια συγκεκριμένα στάνταρ, όπως τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς προκειμένου τα παιχνίδια με την ουρά να είναι μεγαλοπρεπέστερα, τη σφιχτή ανάρτηση που δεν επιτρέπει στο αμάξωμα να παίρνει κλίσεις ακόμη και μετά από μεγάλη πίεση, το άμεσο και πλούσιο σε πληροφόρηση τιμόνι και φυσικά έναν πανίσχυρο κινητήρα ο οποίος επιβάλλεται να κολλάει την πλάτη σου στο κάθισμα με κάθε πάτημα του δεξιού πεντάλ και να σε συνεπαίρνει με τις επιδόσεις και ήχο του.
Τα παραπάνω οδηγικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που χαρίζουν φαρδιά-πλατιά χαμόγελα στον οδηγό, σε ωθούν να ανεβάσεις ρυθμούς και στην ουσία χαρακτηρίζουν ένα μοντέλο σπορ. Όμως και όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν κάποιον απαράβατο κανόνα, αφού σπορ αίσθηση μπορείς να νιώσεις και από ένα μοντέλο με μικρότερη ιπποδύναμη, κίνηση στους μπροστινούς τροχούς  ή ακόμη και με έναν πετρελαιοκινητήρα κάτω από το καπό του. Γιατί, κακά τα ψέματα, τα diesel αυτοκίνητα έχουν συνδεθεί περισσότερο με την οικονομία καυσίμου και λιγότερο με την οδηγική απόλαυση που μπορούν να σου προσφέρουν. 

Όμως, οι κανόνες είναι για να «σπάνε». Στο αφιέρωμα αυτό θα βρείτε 6 πετρελαιοκίνητα μοντέλα που αποδεικνύουν πως και τα diesel μοντέλα είναι σπορ. Πάρτε για παράδειγμα την Mercedes CLA 200 CDI με την σαγηνευτική σχεδίαση και τη δυναμική οδική συμπεριφορά, την BMW 220d με την κίνηση στους πίσω τροχούς και το εξαιρετικό της τιμόνι, το Golf GTD με τις εκρηκτικές επιδόσεις του ή τέλος τα Honda Civic και Ford Focus με την οδηγοκεντρική τους λογική, καθώς και το Toyota Yaris 1,4D-4D, το οποίο μπορεί να ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων πόλης και να έχει μόλις 90 PS ιπποδύναμη, όμως έχει τέτοια ροπή και κοντή κλιμάκωση στο κιβώτιο που υπερνικάει σε επιδόσεις όλα τα μοντέλα της κατηγορίας του μέχρι αυτόν τα κυβικά. Ας τα δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά! 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

33 διαθέσιμα άρθρα για MERCEDES  CLA