3 φωτογραφίες »

Η G-Class... έργο τέχνης!

2.853 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2020)

H Mercedes κατασκεύασε μια πολύ μοναδική G-Class που πάντως παίζει περισσότερο τον ρόλο ενός έργου τέχνης και λιγότερο τον ρόλο ενός αυτοκινήτου. Διαβάστε ποιος ήταν ο σκοπός της κατασκευής του.

Το «Project Gelandewagen» παρουσίασε η Mercedes, με την μάρκα να περιγράφει το δημιούργημα της σαν ένα έργο τέχνης και σαν ένα concept που θέλει να ανακαλύψει ποιες θα είναι οι μελλοντικές αντιλήψεις των ανθρώπων απέναντι στην πολυτέλεια. Υπεύθυνοι για την δημιουργία του ήταν ο αρχισχεδιαστής της Mercedes Gorden Wagener και ο σχεδιαστής μόδας Virgil Abloh.

Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς είναι ότι το αυτοκίνητο μοιάζει μισοβαμμένο και μισολουστραρισμένο, με την Mercedes να ενημερώνει πως αυτό έγινε επίτηδες για να δημιουργήσει μία «αίσθηση αιώνιας απλότητας» και για να εορταστούν οι ατέλειες του, αφού είναι μοναδικές και του δίνουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα. Οι ομοιότητες με την G-Class είναι φυσικά έντονες, ωστόσο υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις αφού δεν βλέπουμε καθρέπτες, υπάρχουν ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, νέες ποδιές και φτερά.

Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι λιτός αφού τα ψηφιακά όργανα και το σύστημα infotainment έχουν αντικατασταθεί με αναλογικά όργανα και διακόπτες. Το τιμόνι πάντως είναι εμπνευσμένο από την F1 ενώ τα καθίσματα είναι σπορτίφ και περιλαμβάνουν ζώνη πέντε σημείων.

Η Mercedes ανακοινώνει πως θα κατασκευαστεί μια ρέπλικα του αυτοκινήτου αυτού για να δημοπρατηθεί. Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η δημοπρασία θα ξεκινήσεις στις 14 Σεπτεμβρίου.
 

NEO TRAFIC
moto