5 φωτογραφίες »

Citroen C3 Aircross βενζίνης με 130 PS EAT8

277.046 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2021)

Την παραδοσιακή πρόταση κινητήρα βενζίνης «εκπροσώπησε» το Citroen C3 Aircross με τον 1,2 PureTech των 110 ίππων στην έκδοση C-Series, ένα από τα οικονομικά και ευχάριστα σύνολα βενζίνης.

Διαδρομή 1: Αστική – 14 χλμ.

Στην αστική διαδρομή μέσα από το κέντρο της Αθήνας και τους πηγμένους δρόμους της πόλης, το γαλλικό SUV κατέγραψε 7,8 λτ./100 χλμ., νούμερο καλό για τέτοιο περιβάλλον.

Στην αστική διαδρομή μέσα από το κέντρο της Αθήνας και τους πηγμένους δρόμους της πόλης, το γαλλικό SUV κατέγραψε 7,8 λτ./100 χλμ., νούμερο καλό για τέτοιο περιβάλλον.

Με γεμάτο ρεζερβουάρ και σχεδόν 550 χλμ. αυτονομίας, επιλέξαμε την ρύθμιση Eco και ξεκινήσαμε τη διαδρομή στα αναπαυτικά Advanced Comfort καθίσματα που λειτουργούν αγχολυτικά σε κάθε διαδρομή. Παρά την κίνηση, εμείς μέσα στο C3 Aircross ήμασταν άνετοι, ενώ η κατανάλωση ήταν λογική, στα 7,6 λτ./100 χλμ..

Με 110 ίππους και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο το Citroen C3 Aircross είναι μία από τις πιο οικονομικές και ευχάριστες επιλογές βενζίνης.

Με 110 ίππους και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο το Citroen C3 Aircross είναι μία από τις πιο οικονομικές και ευχάριστες επιλογές βενζίνης.

Διαδρομή 2: Υπεραστική ορεινή διαδρομή – 45 χλμ.
Το δεύτερο τμήμα της διαδρομής περιελάμβανε βουνό. Πρόκειται για μία διαδρομή την οποία κάνουμε συνήθως σε free ημέρες, όταν ο διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος μάς επιτρέπει εξορμήσεις στην φύση ή την θάλασσα. Εμείς, συνδυάσαμε και τα δύο τοπία, καθώς ξεκινήσαμε στις ορεινές διαδρομές της Πεντέλης, φτάσαμε στην παραλία της Νέας Μάκρης και κατόπιν κάναμε στάση στην Γέφυρα της Βαρυπόμπης. Στο σύνολο των 45 χιλιομέτρων που διανύσαμε, η κατανάλωση του Citroen C3 C-Cross κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με την πρώτη διαδρομή,  δηλαδή στα 7,7 λτ. βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα. 

Διαδρομή 3: Αυτοκινητόδρομος – 24 χλμ.
Η ώρα να πατήσουμε λίγο περισσότερο το γκάζι έφτασε. Στην τρίτη διαδρομή αφήσαμε πόλη και βουνό, κινούμενοι αποκλειστικά σε αυτοκινητόδρομο. Όπως ήταν αναμενόμενο, εδώ το Citroen C3 Aircross σημείωσε την χαμηλότερη κατανάλωση με σχετική ένδειξη στον πίνακα οργάνων να αναφέρει 4,7 λτ./100 χλμ.. Το 6τάχυτο κιβώτιο προσφέρει την απαραίτητη ζωντάνια στο γαλλικό B-SUV, με το οποίο, βέβαια, θέσαμε ως όριο ταχύτητας, το προβλεπόμενο από το νόμο, αν και λόγω της κίνησης δεν ξεπεράσαμε σε πολλά σημεία τα 110 χλμ./ώρα..

Διαδρομή 4: Αστική – 24 χλμ.
Για το φινάλε, αφήσαμε την κίνηση στα πιο κεντρικά σημαία της Αττικής. Η διαδρομή μέσα από το κέντρο της Αθήνας και στους πηγμένους δρόμους της πόλης, είναι η συνηθέστερη για όσους μένουν στην πρωτεύουσα, οπότε περιμέναμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πόσο... πεινασμένο σε βενζίνη θα ήταν το Citroen C3 Aircross. Αναμενόμενα σε αυτή τη διαδρομή γράψαμε και την μεγαλύτερη κατανάλωση, με 7,8 λτ./100 χλμ.., νούμερο καλό για τέτοιο περιβάλλον. 

Συμπέρασμα
Έχοντας κινηθεί για 100+ χιλιόμετρα σε κάθε άκρη της Αθήνας όπου και αντιμετώπισε διαφορετικές συνθήκες και προκλήσεις, το Citroen C3 Aircross κατέγραψε μέση κατανάλωση 7,0 λτ.100 χλμ.. Με μέση τιμή βενζίνης τα 1,62 ευρώ στον Γύρο Οικονομίας του AutoΤριτη το γαλλικό SUV χρειάστηκε 12,10 ευρώ. Ναι μεν υψηλότερο από τα υπόλοιπα μοντέλα συγκριτικά, όμως είναι και αυτό με το μικρότερο κόστος απόκτησης…

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

PEIRAIOS LEASING
OPEL