8 φωτογραφίες »

Δείτε μερικές φωτογραφίες από τα δεκάδες περιστατικά πυρκαγιάς μοντέλων της BMW στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος.

Πάνω από 1.000 «εύφλεκτες» BMW στην Ελλάδα

117.736 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/2/2020

Το δημοσίευμα της γερμανικής Bild για το τεχνικό πρόβλημα των diesel BMW ανησύχησε δεκάδες αναγνώστες και κατόχους μοντέλων της εταιρείας στην χώρα μας, εδώ που βρίσκονται περισσότερα από 1.000 «επίφοβα» αυτοκίνητα.

Οι πρόσφατες εξελίξεις με αφορμή το τεχνικό πρόβλημα στους πετρελαιοκινητήρες των μοντέλων της BMW, που οδηγεί ακόμα και σε πυρκαγιά, όπως στην περίπτωση της 5άρας στην Γερμανία που ο κινητήρας τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει με 120 χλμ./ώρα, θορύβησαν αρκετούς κατόχους BMW στην Ελλάδα. Σημειώστε πως, περισσότερα από 1.000 είναι τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην χώρα μας και επηρεάζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα, στα πλαίσια της ανάκλησης «μαμούθ» 1,6 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποιο είναι το πρόβλημα & ποια μοντέλα αφορά
Το βαυαρικό στρατόπεδο υποστηρίζει πως μετά από ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε το ενδεχόμενο διαρροής του ψυκτικού υγρού στο σύστημα ανακύκλωσης των καυσαερίων με αποτέλεσμα να προκληθούν σπίθες και σε ακραίες περιπτώσεις να προκληθεί πυρκαγιά λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στο σημείο. Η ανάκληση στην Ευρώπη αφορά τις πετρελαιοκίνητες Σειρά 3 και Σειρά 5 με 4κύλινδρους και 6κύλινδρους diesel κινητήρες που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής από τον Αύγουστο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2017.

Κάντε κλικ στην εικόνα και δείτε: Κίνδυνος φωτιάς για χιλιάδες BMW στην Ευρώπη!


Μετά τις μεγάλες διαστάσεις που πήρε το ζήτημα στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αλλά και την έντονη ανησυχία που εξέφρασαν σε εμάς δεκάδες αναγνώστες, επικοινωνήσαμε με την BMW με το παρακάτω κείμενο:

«Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής Bild, εκατοντάδες  χιλιάδες αυτοκίνητα της BMW, επηρεάζονται από τεχνικό πρόβλημα στους πετρελαιοκινητήρες, που οδηγεί ακόμα και σε πυρκαγιά.

Το σοβαρό θέμα είναι ότι παρόλο που το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και ένα χρόνο (πρέπει να ανακληθούν και να επισκευαστούν 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα), η BMW δεν έχει ακόμα λύσει το πρόβλημα.

Μετά την δημοσιότητα που πήρε το σχετικό θέμα της Bild σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, υπάρχουν δεκάδες τηλέφωνα αναγνωστών – κατόχων BMW που ρωτάνε τι θα γίνει με το αυτοκίνητο τους.

Θέλουμε λοιπόν να μας πείτε, πόσα αυτοκίνητα πρέπει να ανακληθούν και να επισκευαστούν στην Ελλάδα, ποια μοντέλα συγκεκριμένα και τι σκοπεύετε να κάνετε για να καλύψετε τους κατόχους. Επίσης, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκληση, υπάρχουν κάποιες οδηγίες για τους κατόχους των συγκεκριμένων BMW, που περιορίζουν την πιθανότητα να πάρει και το δικό τους αυτοκίνητο, φωτιά;»

Αναμένοντας την επίσημη τοποθέτηση της BMW Ελλάδος, εσείς ποιος πιστεύετε ότι ευθύνεται εν τέλει; Και ποια θεωρείται πως θα είναι η πιο σωστή αντιμετώπιση για τους κατόχους των αυτοκινήτων στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να λυθεί ομαλά το πρόβλημα;

22 διαθέσιμα άρθρα για BMW  ΣΕΙΡΑ 5

 
Σχολιάστε την είδηση 8 σχόλια