Αεροδρόμιο Βρυξελλών: Έχει 750 φορτιστές, χωρίς έξτρα κόστος για όσο κι αν παρκάρεις

3.812 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2024)
Αεροδρόμιο Βρυξελλών: Έχει 750 φορτιστές, χωρίς έξτρα κόστος για όσο κι αν παρκάρεις

- Το αεροδρόμιο αποκτά 700 νέους σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά
- Οι 500 σταθμοί φόρτισης θα διατεθούν για ταξιδιώτες και οι 200 για το προσωπικό του αεροδρομίου
- Οι νέοι σταθμοί θα έχουν ισχύ 22 kW
- Θα μπορείς να το αφήνεις στην πρίζα και να φεύγεις για ταξίδι

Το αεροδρόμιο αποκτά 700 νέους σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά

Η Interparking, η εταιρεία που διαχειρίζεται τις περισσότερες από 13.000 δημόσιες θέσεις στάθμευσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο Zaventem, ανακοίνωσε ότι εγκατέστησε 700 νέους σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο πάρκινγκ P1 και P3.

Οι 500 σταθμοί φόρτισης θα διατεθούν για ταξιδιώτες και οι 200 για το προσωπικό του αεροδρομίου

Από αυτούς, οι 500 σταθμοί φόρτισης θα διατεθούν για τους ταξιδιώτες και οι υπόλοιποι 200 για το προσωπικό του αεροδρομίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγουμένως μόνο 50 από τις  θέσεις στάθμευσης αποτελούσαν σημεία φόρτισης. Πλέον ο συνολικός αριθμός των διαθέσιμων σημείων φόρτισης του αεροδρομίου αυξάνεται σε 750. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα διαθέτει περισσότερους σταθμούς φόρτισης από το αεροδρόμιο του Λος Αντζελες που είναι το έκτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο.

Οι νέοι σταθμοί θα έχουν ισχύ 22 kW

Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ταχύτητα φόρτισης των νέων φορτιστών, αλλά αναμένεται να έχουν ισχύ 22 kW, όπως οι προϋπάρχοντες.

Θα μπορείς να το αφήνεις στην πρίζα και να φεύγεις για ταξίδι

Επιπλέον, ενώ σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο χρεώνεσαι με την ώρα αν ολοκληρωθεί η φόρτιση και παραμείνεις πριζωμένος (τα γνωστά και ως iddles fees), στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών δεν ισχύει αυτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αφήσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο και όταν επιστρέψετε από το ταξίδι σας να το βρείτε φορτισμένο και πανέτοιμο για να επιστρέψετε σπίτι σας. Σε αντίθετη περίπτωση, αν το ταξίδι σας διαρκούσε αρκετές μέρες και η μπαταρία του οχήματος ήταν ήδη χαμηλά, τότε πιθανότατα να χρειαζόταν να αναζητήσετε κάποιο σημείο φόρτισης προκειμένου να επιστρέψετε σπίτι με το αυτοκίνητό σας. Βέβαια το να φορτίζει για μέρες όντας στο 100%, ενώ μένει στάσιμο, δεν είναι μια ιδανική συνθήκη για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

LINGLONG STOXOS TOP 5
test center