Τελικά είσαι ασφαλισμένος ή …καλυμμένος;

9430 Επισκέψεις στο άρθρο

Tι γίνεται αν το όχημά σου χτυπηθεί από τα καιρικά φαινόμενα ή καεί σε μια πυρκαγιά; Οι ασφαλιστικές απαντούν και παρουσιάζουν τα προγράμματα τους!

 
Το να ασφαλίζεις το αυτοκίνητό σου είναι υποχρέωσή. Και πρέπει να είσαι συνεπής απέναντι στην υποχρέωση αυτή, που ορίζεται μάλιστα από τον νόμο. Είσαι όμως συνεπείς απέναντι στις ανάγκες σου; Δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια, οι ασφαλισμένοι επιλέγουν συχνά τα οικονομικότερα πακέτα με τις δια νόμου υποχρεωτικές καλύψεις. Όμως ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα πρέπει να ασφαλίζει, εξασφαλίζει, φροντίζει και προστατεύει τον ασφαλισμένο.
 
Τι γίνεται αν τρακάρεις; Αν χρειαστείς ρυμούλκηση; Ή αν ένα πρόβλημα στο αυτοκίνητο καθηλώσει το όχημά σου στη μέση της ασφάλτου; Ευτυχώς, οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν ακόμη και στο οικονομικότερο πακέτο, φροντίδα ατυχήματος ή ρυμούλκηση. Όμως, τι γίνεται αν το όχημά σου χτυπηθεί από τα καιρικά φαινόμενα ή καεί σε μια πυρκαγιά; «Σπάνιο φαινόμενο» θα μπορούσε να πει κάποιος.
 
Τον Σεπτέμβριο φέτος έπληξαν την χώρα η κακοκαιρία «Ξενοφών» και ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς», και όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, δεν είναι τα μόνα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα έχουν πλήξει τη χώρα. Διαβλέπουν ότι κυκλώνες «χτυπούν» πλέον και τη Μεσόγειο και ότι θα είναι συχνότεροι και με μεγαλύτερη ένταση.
 
Οι ζημιές που μπορεί να υποστούν από ακραία καιρικά φαινόμενα τα οχήματά μπορεί να είναι πολύ υψηλές και αδύνατο για αρκετούς ασφαλισμένους να τις καλύψουν. Μία ασφάλιση ωστόσο, με σχετικές καλύψεις, που να προβλέπει αποζημιώσεις για τέτοιες ζημιές, μπορεί να εξασφαλίζει τον ασφαλισμένο και να κοστίζει λίγα ευρώ παραπάνω σε σχέση με ένα φθηνότερο μεν πρόγραμμα, που όμως δεν τον καλύπτει επαρκώς.
 
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε από τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες σχετικά με το επιπλέον κόστος για τις καλύψεις αυτές. Ο υπολογισμός του κόστους έγινε για ΕΙΧ 5 ετών, 1.400 κ.ε., τρέχουσας αξίας 10.000 ευρώ, στην Αττική.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός