Κάνε τη σωστή επιλογή ανταλλακτικού!

Διαβάστηκε από 1723 αναγνώστες

H σωστή επιλογή ανταλλακτικού είναι μία διαδικασία που απαιτεί γνώσεις και έρευνα, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο προϊόν στην καλύτερη τιμή της αγοράς. Αναζητώντας τις κατάλληλες συμβουλές, μιλήσαμε με τον κ. Δρόσο Χρήστο, της autoplanet.gr, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις μας.

 
ΕΡ.: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό κριτήριο στην επιλογή του σωστού ανταλλακτικού;

ΑΠ.: Πάντα το κύριο λόγο στην επιλογή ανταλλακτικού έχει ο τεχνικός που εμπιστευόμαστε για την συντήρηση-επισκευή του αυτοκινήτου μας, αυτός έχεις τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία στο κομμάτι αυτό ώστε να διαγνώσει επιτυχώς το πρόβλημα. Όσο αφορά στο αιώνιο ερώτημα καινούργιο ή μεταχειρισμένο ; κάθε επιλογή έχει τα θετικά και αρνητικά της. Μεγαλύτερο ρόλο πιστεύω ότι παίζει η επιλογή του κατάλληλου καταστήματος, το οποίο με την σειρά του θα μας προτείνει την καλύτερη λύση για το εκάστοτε πρόβλημα.

ΕΡ.: Τι πρέπει να προσέχει ο πελάτης, όταν αναζητεί κάποιο ανταλλακτικό;

ΑΠ.: Πρώτα προσέχω να δώσω τα ακριβή στοιχεία του αυτοκινήτου μου ώστε ο έμπορος να είναι σε θέση να μου δώσει ανταλλακτικό το οποίο είναι συμβατό με το αυτοκίνητο μου. Έπειτα εάν δεν γνωρίζω τι ακριβώς τι ανταλλακτικό χρειάζομαι τότε του δίνω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω (εάν αφορά ζημιά) ή για το αποτέλεσμα που θέλω να έχω με την αγορά αυτού (αλοιφές, ενισχυμένες λάμπες, διάφορα αξεσουαρ, κλπ).

Επίσης είναι προτιμότερο να επιλέξω ένα κατάστημα το οποίο θα είναι σε θέση να μου προσφέρει after sales support πάρα το κατάστημα το οποίο θα μου προσφέρει απλά το πιο φτηνό αλλά στο παραμικρό πρόβλημα δεν θα έχω καμία υποστήριξη.

Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνω είναι εάν υπάρχει εγγύηση, την διάρκεια αυτής και τι καλύπτει. Τι δυνατότητα επιστροφής σε περίπτωση λάθους καθώς και εάν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος εφαρμογής αυτού.

ΕΡ.: Με ποιο τρόπο μπορεί να γλυτώσει κάποιος λεφτά;

ΑΠ.: Ο πελάτης μπορεί να γλυτώσει λεφτά συντηρώντας το αυτοκίνητο του σύμφωνα με τι οδηγίες και προδιαγραφές του κατασκευαστή. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης αρκετές φορές δεν γίνεται επαρκής συντήρηση του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ζημιές που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν αποφευχθούν.

Αλλοι τρόποι, πέρα από την κλασική έρευνα αγοράς, είτε ηλεκτρονική είτε φυσική είναι τα λεγόμενα group buys τα όποια συνήθως τα οργανώνουν φορουμ (audi club, toyota club,κλπ) στα οποία μαζεύονται πολλοί ιδιοκτήτες του ίδιου μοντέλου αυτοκινήτου και αγοράζουν μεγάλες ποσότητες συγκεκριμένου ανταλλακτικού.

ΕΡ.: Καταλήγοντας, θέλετε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς και την εταιρία σας;

ΑΠ.: Μεγαλώνοντας μέσα στο χώρο του αυτοκινήτου και βλέποντας την στροφή της αγοράς στο ηλεκτρονικό εμπόριο, πριν 5 χρόνια άνοιξα ένα από τα πρώτα e-shop στην Ελλάδα στο χώρο του αυτοκινήτου. Στόχος μας από την πρώτη στιγμή ήταν να προσφέρουμε στον πελάτη μία μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών, αναλώσιμων και αξεσουαρ των κορυφαίων brands στο χώρο του αυτοκινήτου σε ασυναγώνιστες τιμές. Αυτό το πετυχαίνουμε έχοντας απευθείας συνεργασίες με αυτά και διατηρώντας μεγάλες ποσότητες σε στοκ. Είμαστε τυχεροί γιατί, παρότι μέσα στην κρίση, η πορεία μας κάθε χρόνο είναι ανοδική, και αυτό το οφείλουμε βέβαια στους πιστούς πελάτες μας οι οποίοι μας στηρίζουν και μας δίνουν κίνητρα να τους προσφέρουμε συνεχώς περισσότερες υπηρεσίες.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός