• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το νέο Panda αποδεικνύεται ευχάριστο, ασφαλές και ποιοτικό.

Ευχάριστο, σταθερό και άνετο, το νέο Panda στο δρόμο θα ικανοποιήσει απόλυτα τις απαιτήσεις του οδηγού του.

Το εσωτερικό του Fiat Panda διακρίνεται για την ευχάριστη σχεδίασή του, τη στιβαρή του κατασκευή και τα πολύ καλά υλικά που ντύνουν όλες τις επιφάνειες.

Στο πίσω κάθισμα, ακόμη και επιβάτες με ύψος άνω του μέσου όρου, δε θα αισθανθούν στριμωγμένοι.

Πολύ καλή χωρητικότητα 225 λίτρων και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα για το χώρο αποσκευών.

Πρωταγωνιστής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/10/2012

Με το Multijet ντίζελ κινητήρα των 1,3 λίτρων κάτω από το καπό του, το Fiat Panda προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου με αποτέλεσμα να κερδίζει ρόλο πρωταγωνιστή στη μίνι κατηγορία.

 

Συνεχίζοντας μια μακρά πορεία στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, το νέο Fiat Panda λανσαρίστηκε στην Ελληνική αγορά πριν από περίπου ένα 6μηνο και είναι περισσότερο ολοκληρωμένο από κάθε άλλη φορά. Βασισμένο σε ένα νέο πάτωμα και αυξημένο σε όλες τις διαστάσεις του σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το νέο Panda αποδεικνύεται ευχάριστο, ασφαλές και ποιοτικό, ενώ παράλληλα, φέρει σε όλη τη γκάμα του εξελιγμένους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει ο νεότερος 1,3 Multijet πετρελαιοκινητήρας 2ης γενιάς, ο οποίος αποδίδει 75 ίππους ισχύος και 190 Nm ροπής, συνδυάζοντας τις πολύ καλές επιδόσεις με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2. Με αυτό το μοτέρ κάτω από το καπό του, το Panda διατίθεται μόνο στην έκδοση εξοπλισμού Lounge κοστίζοντας 12.200 ευρώ με την έκπτωση των 1.400 ευρώ της αντιπροσωπείας.


Multijet II 1,3: Οικονομία και επιδόσεις


Ο Multijet II κινητήρας των 1,3 λίτρων του Panda είναι ένα από τα κορυφαία μοτέρ του είδους μικρής χωρητικότητας. Αποδίδει 75 ίππους και κερδίζει τις εντυπώσεις με τη «γεμάτη» ροπή του από τις χαμηλές κιόλας στροφές αλλά και, σε συνδυασμό με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο, με την ευκολία του στο να ανεβάσει απόδοση όποτε ο οδηγός το θελήσει. Στο πεδίο των μετρήσεων, οι ρεπρίζ του μοτέρ αυτού είναι κορυφαίες για τα δεδομένα της κατηγορίας και συμβάλλουν στην πραγματοποίηση ενός άνετου ταξιδιού στον ανοικτό δρόμο. Επιπλέον αυτού, ο Multijet αναδεικνύεται πρωταθλητής οικονομίας, αφού με βάση τα όσα μας έδειξε το trip computer, το μοτέρ αυτό δεν ξεπέρασε τα 4,5 λτ. κατανάλωσης ανά 100 χλμ., ακόμη και συνθήκες έντονης πίεσης.


¶νετο και σταθερό


Στο πετρελαιοκίνητο Panda, το πρώτο που εκτιμά κανείς, ιδίως στην κίνηση εντός πόλης, είναι η υψηλή θέση οδήγησης και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που βολεύουν ιδιαίτερα στους ελιγμούς μέσα στην κίνηση. Στη συνέχεια και βγαίνοντας εκτός των τειχών της πόλης, το γνωστό πλαίσιο του 500 πάνω στο οποίο βασίζεται το Panda, αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά του και εξασφαλίζει πολύ καλή σταθερότητα στην ευθεία και στις στροφές. Και παρά τη σχετικά σφιχτή της ρύθμιση, η ανάρτηση του Panda διακρίνεται για την απορροφητικότητά της και την ικανότητά της στο να ισοπεδώνει τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, χωρίς να τις μεταφέρει στο εσωτερικό.

Tags: FIAT PANDA