Τα μεγάλα Τεστ του AutoΤρίτη!

Νέα Mercedes CLA. Τέλος η συντηρητική σχεδίαση.

Νέο BMW i3. Καλωσορίσατε Ηλεκτρικά.

Νέο Opel Corsa. Το μικρό best seller.

Νέο Nissan Qashqai. Ο κυρίαρχος των SUV.

25 Χρόνια AutoΤρίτη: 2013-2014

4.170 Επισκέψεις στο άρθρο

Μια άκρως νεανική Mercedes, ηλεκτρικό καλωσόρισμα από την BMW, ένα νέο μικρό best seller, τα μεγάλα τεστ κατανάλωσης του AutoΤρίτη και η δεύτερη γενιά του βασιλιά των SUV.

Νέα Mercedes CLA. Τέλος η συντηρητική σχεδίαση
Κάποτε τα μοντέλα της Mercedes-Benz χαρακτηριζόντουσαν ως «παπουδίστικα», λόγω της αυστηρής σχεδίασής τους. Πλέον όμως αυτό δεν ισχύει! Και ξέρετε γιατί; Επειδή το 2013 η Mercedes CLA κατέρριψε με την εντυπωσιακή και νεανική της εμφάνιση αυτήν την άποψη. Από τότε οι Γερμανοί έχουν κάνει σχεδιαστικά άλματα και πλέον τα αυτοκίνητα της μάρκας είναι πιο νεανικά και δυναμικά από ποτέ. Φυσικά, το αστέρι συνεχίζει και δίνει άλλη λάμψη, η οποία συνοδεύεται από το premium και πολυτελές DNA της μάρκας.

Νέο BMW i3. Καλωσορίσατε Ηλεκτρικά
Οδηγούμε το μέλλον γράφαμε στο «μακρινό» 2013 όταν βρισκόμασταν πίσω από το τιμόνι του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της BMW, του i3. Η φουτουριστική σχεδίαση, η απουσία θορύβου και η ροπή από τις 0 σ.α.λ. ήταν τα νέα στοιχεία που μας έκαναν εντύπωση τότε. Πλέον, τα ηλεκτρικά έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο παιχνίδι και σύντομα –σε λίγα χρόνια για την ακρίβεια όταν θα είναι οικονομικά δελεαστικά- θα κυριαρχήσουν στην αγορά. 

Νέο Opel Corsa. Το μικρό best seller
Το όνομα Corsa έχει γράψει ιστορία στην Opel και αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά της μοντέλα. Η τελευταία του γενιά, η οποία κυκλοφορία –με αρκετές ανανεώσεις- μέχρι σήμερα, παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 2014. Η νεανική εξωτερική σχεδίαση, το μοντέρνο εσωτερικό, η πλούσια γκάμα κινητήρων και το καλό value for money αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου μέχρι και σήμερα.

Τα μεγάλα Τεστ του AutoΤρίτη
Τη διετία 2013-2014 το AutoΤρίτη διεξήγαγε αρκετές μεγάλες δοκιμές, οι οποίες έχουν αφήσει το στίγμα τους μέχρι και σήμερα. Φυσικά, επειδή η οικονομία καυσίμου ήταν το επίκεντρο των συζητήσεων και αυτό που άλλαζε τις οδηγικές μας συνήθειες, οι δοκιμές μας επικεντρώθηκαν στην κατανάλωση. Έτσι γεννήθηκε ο γύρος οικονομίας όπου 13 μοντέλα κάψανε λιγότερο από τα διόδια σε μια διαδρομή Αθήνα-Θεσ/κη-Γιάννενα-Πάτρα-Αθήνα, το Τεστ Κατανάλωσης στον Αυτοκινητόδρομο, οι μετρήσεις Πραγματικής κατανάλωσης σε κάθε μοντέλο που περνάει την πόρτα του γκαράζ του AutoΤρίτη…

Νέο Nissan Qashqai. Ο κυρίαρχος των SUV
7 Νοεμβρίου του 2013, στο Λονδίνο, η Nissan παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά του επιτυχημένου της SUV, του Qashqai. Η επιτυχία, βέβαια, έχει ξεκινήσει ήδη από την πρώτη γενιά του μοντέλου, ωστόσο οι βελτιώσεις σε σχεδίαση, κινητήρες, ποιότητα κατασκευής και χώρους έρχονται να δώσουν boost στις πωλήσεις. Πρόσφατα μάλιστα, το Qashqai υπέστη μία ακόμη ανανέωση, η οποίο του έδωσε μια αύρα από premium στοιχεία. 

Hyundai
vw