• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Φανταζόσασταν ποτέ πως θα έβγαινε 4κίνητη έκδοση του MX-5; Στη Mazda πάντως το σκέφτονται σοβαρά…

Ακόμα και να ανάψει το πράσινο φως για ένα 4κίνητο Mazda MX-5, θα περάσει καιρό μέχρι να το δούμε στους δρόμους (όχι εμείς, οι άλλοι…).

Κάνοντας το ΜΧ-5 4κίνητο, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει πιο ακριβό, βαρύ και αντι-οικονομικό στη χρήση, χάνοντας παράλληλα τον «fun-to-drive» χαρακτήρα του.

4κίνητο Mazda MX-5

2.882 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/2/2016

Ακούγεται πως είναι πιθανή μια 4κίνητη έκδοση του Mazda MX-5; Κάτι τέτοιο θα σας ακουγόταν ως ιεροσυλία, ως κάτι που θα νόθευε τον roadster χαρακτήρα του ιστορικού μοντέλου;

 
Φανταζόσασταν ποτέ πως θα έβγαινε 4κίνητη έκδοση του Mazda MX-5; Κάτι τέτοιο θα σας ακουγόταν ως ιεροσυλία, ως κάτι που θα νόθευε τον roadster χαρακτήρα του ιστορικού μοντέλου;

Στη Mazda πάντως το σκέφτονται σοβαρά, αν πιστέψουμε τα λόγια του κου Tetsushi Marutani, ο οποίος είναι υψηλά ιστάμενος στην εξέλιξη των κινητήρων και των συστημάτων διεύθυνσης της ιαπωνικής εταιρείας. Ο κος Marutani, λοιπόν, δήλωσε πως ένα 4κίνητο MX-5 «είναι πιθανό» για την υπάρχουσα γενιά του μοντέλου, αν και όπως είπε «πρέπει να αναλογιστούμε πολλά πράγματα πριν, όπως το ότι το αυτοκίνητο πρέπει να χαρίζει οδηγική απόλαυση».

Περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Οπότε ισχύει το «ναι μεν αλλά», καθώς φάνηκε πως ο κος Marutani προτιμά το MX-5 πισωκίνητο. Επιπλέον, η πίσω κίνηση καθιστά το αυτοκίνητο πιο φθηνό στο να παραχθεί, αλλά και πιο οικονομικό στη χρήση του. Επιπλέον, δεν ρισκάρεις να δυσαρεστήσεις και κανέναν, καθώς αν το κάνεις 4κίνητο θα γίνει και πιο βαρύ, κάτι που θα αλλοιώσει τα συνολικά χαρακτηριστικά του.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και να ανάψει το πράσινο φως για ένα 4κίνητο Mazda MX-5, θα περάσει καιρό μέχρι να το δούμε στους δρόμους (όχι εμείς, οι άλλοι…). Επιπλέον στοιχείο για αυτό είναι πως το επόμενης γενιάς σύστημα της εταιρείας, το Mazda i-Active AWD system, θα είναι έτοιμο περίπου σε μία πενταετία.