Tο υβριδικό σύστημα της Toyota

Εξοπλίστηκε με νέο υβριδικό σύστημα και νέο κινητήρα

31.254 Επισκέψεις στο άρθρο

Το νέο υβριδικό σύστημα του Toyota RAV4 (90% των πωλήσεων αναμένεται να αφορούν στην υβριδική έκδοση) χαρακτηρίζεται από πιο compact και ελαφρύτερα βασικά μέρη, όπως η κεντρική μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) και η μπαταρία. Όλα τα κινούμενα μέρη του συστήματος έχουν αναβαθμιστεί για μείωση των ηλεκτρικών και μηχανικών απωλειών, ενώ μόνο οι απώλειες από την μετάδοση έχουν μειωθεί κατά 25%. Καρδιά του συστήματος είναι ο νέος 2,5 λτ. κινητήρας, που λειτουργεί σε κύκλο Aτκινσον και έχει μεγαλύτερη διαδρομή από τον προκάτοχό του (103,4 χλστ. από 98 χλστ.). Στον κύκλο ¶τκινσον οι 4 φάσεις του κλασικού κύκλου Όττο γίνονται σε μία περιστροφή του ειδικού στροφάλου και –κυρίως- υπάρχει καθυστερημένο κλείσιμο των βαλβίδων εισαγωγής με αποτέλεσμα τη μικρότερη συμπίεση, αλλά τη μεγαλύτερη εκτόνωση προς όφελος της κατανάλωσης και εις βάρος της ισχύος. Η τελευταία στα υβριδικά δεν είναι πρόβλημα μιας και καλύπτεται από τον ηλεκτροκινητήρα.

Με σχέση συμπίεσης στο 14,0:1, χρησιμοποιεί τόσο άμεσο, όσο και έμμεσο ψεκασμό βενζίνης, καθώς και «έξυπνο» σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων (ηλεκτρικά στις εισαγωγής και υδραυλικά στις εξαγωγής) με αύξηση του σχετικού εύρους. Με όλα αυτά και σε συνδυασμό με μια σειρά τεχνολογικά εξελιγμένων επιλογών (ειδικά σχεδιασμένη κυλινδροκεφαλή, ηλεκτρική αντλία νερού, ηλεκτρικός θερμοστάστης και μεταβλητή αντλία λαδιού κ.α) οι τεχνικοί της Toyota κατάφεραν να επιτύχουν μια θερμοδυναμική απόδοση από τον κινητήρα της τάξης του 41%, που είναι κορυφαία. Συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 120 ίππων με το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο να αποδίδει συνδυαστικά 222 ίππους και 221 Nm ροπής στην τετρακίνηση έκδοση (218 ίππους στην προσθιοκίνητη).

Mε αυτά και με αυτά, για την τετρακίνητη έκδοση η Toyota υπόσχεται μέση κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 100 γρ./χλμ.. Στο νέο υβριδικό RAV4 η ταχύτητα κίνησης με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία έχει αυξηθεί στα 120 χλμ./ώρα. Η συμβατική έκδοση του νέου Toyota RAV4 χρησιμοποιεί έναν επίσης νέο 2λιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού απόδοσης 175 ίππων με κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς με μηχανικό σύστημα τετρακίνησης και με 6τάχυτο μηχανικό ή Direct Shift κιβώτιο. Η κατανάλωσή του είναι από μόλις 6,0 λτ./100 χλμ..

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

LINGLONG STOXOS TOP 5
Audi