Απαγορεύεται η έλξη ρυμουλκούμενου από το όχημά μας, χωρίς να μας έχει χορηγηθεί άδεια ρυμούλκησης από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου συγκοινωνιών.

Πέρα από σωστή η φόρτωση πρέπει να είναι και νόμιμη

27.779 Επισκέψεις στο άρθρο

Αρχικά να αναφέρουμε πως υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που ορίζει τα όρια φόρτωσης ενός αυτοκινήτου. Έτσι, εφόσον δεν χρησιμοποιείται κάποιο ρυμουλκούμενο τροχοφόρο, το μέγιστο μήκος των αντικειμένων που προεξέχουν από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου απαγορεύεται να ξεπερνάει το 30% του μήκους του αμαξώματος, ενώ σε κάθε περίπτωση πρέπει τα φώτα, οι ανακλαστήρες και η πινακίδα να είναι ορατά από τους πίσω και να μην παρεμποδίζεται η όραση του οδηγού προς τα πίσω. 
 
Επιπλέον τα προεξέχοντα φορτία από το εμπρόσθιο ή οπίσθιο τμήμα ή τις πλευρές του οχήματος, αν αυτό επιτρέπεται, πρέπει να επισημαίνονται με σταθερή προσαρμοσμένη πινακίδα διαστάσεων τουλάχιστον 0,50 χ 0,50 μ. λευκού χρώματος με διαγώνιες ερυθρές λωρίδες, κατασκευασμένη από υλικά υψηλής αντανακλαστικότητας. Κατά τη νύκτα, για την επισήμανση αυτή πρέπει να χρησιμοποιείται λευκό φως και λευκό αντανακλαστικό στοιχείο μπροστά, ερυθρό δε φως και ερυθρό αντανακλαστικό στοιχείο πίσω.
 
Τι ισχύει για κοτσαδόρους-τρέιλερ 
Σύμφωνα με τη νομοθεσία απαγορεύεται η έλξη ρυμουλκούμενου από το όχημά μας, χωρίς να μας έχει χορηγηθεί άδεια ρυμούλκησης από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου συγκοινωνιών. Παράλληλα απαιτείται δίπλωμα κατηγορίας Β+Ε, όταν το μέγιστο βάρος ρυμουλκού και ρυμουλκούμενου ξεπερνάει τους 3,5 τόνους ή το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του ρυμουλκούμενου υπερβαίνει το βάρος του αυτοκινήτου. Τέλος, στην περίπτωση που τοποθετήσουμε κοτσαδόρο στο όχημά μας, θα πρέπει να το δηλώσουμε στην ασφαλιστική μας εταιρία. Σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφαλιστική μας εταιρεία ενδέχεται να μην μας καλύψει αν δεν έχει προηγουμένως ενημερωθεί για την ύπαρξη του.
 
Τέλος όσον αφορά στα τρέιλερ χωρίς αμορτισέρ δεν επιτρέπεται να κινούνται με πάνω από 80 χλμ/ώρα, ενώ με αμορτισέρ επιτρέπεται μέχρι 100 χλμ/ώρα. 

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda