Αγροτικό Toyota Hilux γίνεται «πύραυλος» με 1300 άλογα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αγροτικό Toyota Hilux γίνεται «πύραυλος» με 1300 άλογα

3.520 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2024)

- Νέος εξακύλινδρος κινητήρας του προσφέρει 1300 ίππους
- Νέα αγνωστικά ελαστικά και αναρτήσεις για να αντέξει τις ταχύτητες
- Μοιάζει με ρετρό αγωνιστικό της Toyota

Νέος εξακύλινδρος κινητήρας του προσφέρει 1300 ίππους

Το όχημα που άλλοτε μετέφερε ειδών και ειδών αγροτικά προϊόντα πάει για αγώνες. Ένας Aμερικάνος εν ονόματι Scott Birdshall «πείραξε» το κλασσικό Toyota Hilux για να του προσφέρει 1300 ίππους. Κάτοχος του ρεκόρ για οχήματα ντίζελ στην πίστα ανάβασης Pikes Peak, o Βirdshall αντικατέστησε τον τετρακύλινδρο κινητήρα του Hilux του 1993, με έναν τούρμπο εξακύλινδρο 3,0 λίτρων «2JZ-GTE» απ΄τα τέλη της δεκαετίας του 90. Έχει βάλει τώρα στοίχημα με τον εαυτό του η πειραγμένη του «καρότσα» να πιάσει τα 386 χλμ/ώρα στην πίστα του Bonneville.

Νέα αγνωστικά ελαστικά και αναρτήσεις για να αντέξει τις ταχύτητες

Για να αντέχει τις νέες υψηλές ταχύτητες, το Hilux ντύθηκε με ειδικά ελαστικά κατάλληλα για 480χλμ/ώρα. Οι παλιές αναρτήσεις του αγροτικού αντικαταστήθηκαν με πολλαπλών συνδέσμων.


Το νέο εσωτερικό.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο εσωτερικό.

Μοιάζει με ρετρό αγωνιστικό της Toyota

Το εξωτερικό του Hilux, όσων αφορά την σχεδίασή  του, δεν έχει δει πολλές αλλαγές. Bάφτηκε στα ρετρό αγωνιστικά χρώματα της Toyota. Απέκτησε ένα ζευγάρι μικρών πτερυγίων στην οροφή για να το αποτρέψουν απ΄το να αναποδογυρίσει όσο παίρνει τις στροφές σε μεγάλες ταχύτητες. Η καμπίνα του έγινε λίγο πιο μεγάλη για να προστεθεί εξοπλισμός ασφάλειας και σύστημα πυρόσβεσης. Ενώ μειώθηκε και η απόσταση του οχήματος απ΄το έδαφος.

EURO NCAP CITAN
Test Center