Ανανεωμένο CUPRA Formentor με στιλ Tavascan
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανανεωμένο CUPRA Formentor με στιλ Tavascan

15.640 Επισκέψεις στο άρθρο (21/8/2023)

Σε δοκιμές εξέλιξης βρίσκεται το ανανεωμένο CUPRA Formentor, το οποίο αναμένεται να φρεσκαριστεί σχεδιαστικά παίρνοντας στοιχεία από το μεγαλύτερο Tavascan.

Formentor α λα Tavascan μέσα στο 2024

Η CUPRA χάραξε το δικό της μονοπάτι από τις αρχές του 2018, όταν και έγινε το επίσημο λανσάρισμά της ως ξεχωριστή μάρκα, διαχωρίζοντας λίγο πολύ τη γκάμα της από τη «μαμά» SEAT. Θυμίζουμε πως πριν από αυτό, τα CUPRA (σ.σ. αρκτικόλεξο για το Cup Racing) ήταν οι κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της ισπανικής φίρμας που εστίαζαν στις επιδόσεις και τον σπορ χαρακτήρα. Πρώτο δείγμα γραφής της νέας εποχής της CUPRA ήταν το Formentor, το πρώτο μοντέλο που εξέλιξε από την αρχή η αυτόνομη μάρκα. Μιλάμε για ένα μικρομεσαίο SUV με αιχμηρή σχεδίαση, σπορτίφ οδική συμπεριφορά και κινητήρια σύνολα βενζίνης, diesel και Plug-in Hybrid ισχύος από 150 έως και 390 ίππους (δες εδώ τις τιμές του CUPRA Formentor).

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια επιτυχημένης εμπορικής πορείας, η CUPRA εργάζεται πάνω στην ανανέωση του Formentor, θέλοντας να το κρατήσει ανταγωνιστικό μέσα στη δημοφιλή κατηγορία των C-SUV, η οποία έχει δυναμική στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Κατασκοπευτικές εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μαρτυρούν πως ο σχεδιασμός του ανανεωμένου Formentor θα διαφέρει σημαντικά με το σχεδιαστικό team να αντλεί πολλά στοιχεία από το νεότερο Tavascan, το ηλεκτρικό μεσαίο SUV των Ισπανών που θα αποτελέσει το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας μετά το μικρομεσαίο Born και θα κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024.


Η ανεπίσημη φωτογραφία που έχει διαρρεύσει μας δίνει μια καλή πρώτη γεύση από το ανανεωμένο Formentor.

Η ανεπίσημη φωτογραφία που έχει διαρρεύσει μας δίνει μια καλή πρώτη γεύση από το ανανεωμένο Formentor.

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
KIA