Μετά την πρώτη «γεύση» του ανανεωμένου 124 Spider που ήρθε μέσω διαφόρων teaser, η Fiat προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου.

Tο μοντέλο λαμβάνει ένα αλουμινένιο υποπόδιο αλλά και ειδικά πατάκια με το σήμα της Abarth.

Tο μοντέλο μπορεί επίσης να λάβει ένα ζεύγος ριγών που διαρρέουν κάθετα το αμάξωμα ή μία ρίγα με ένα πιο λεπτό περίγραμμα.

Kάτω από το καπό παραμένει ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 1.4 λίτρων.

Ανανεωμένο Fiat 124 Spider

3.514 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2018)

Μετά την πρώτη «γεύση» του ανανεωμένου 124 Spider που ήρθε μέσω διαφόρων teaser, η Fiat προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου, θέλοντας όπως η ίδια αναφέρει να προσφέρει μία «απόλυτη ιταλική roadster εμπειρία».

Το μοντέλο το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με το Mazda MX-5 (που έκανε την εμφάνισή του νωρίτερα), δεν έχει δεχτεί τις ίδιες αναβαθμίσεις με το ιαπωνικό roadster, ωστόσο αν και λιγότερες είναι αξιοσημείωτες και το κάνουν να ξεχωρίζει από το προκάτοχο του.
 
Ξεκινώντας από το βασικό μοντέλο το 124 Spider Classica διαθέτει ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας που συνδυάζεται με οθόνη επτά ιντσών, ενώ στα νέα στοιχεία μπορούμε να προσθέσουμε και το νέο γκρι χρώμα (Ceramic Gray) με το οποίο μπορεί να βαφτεί. Μιλώντας για την εμφάνιση το μοντέλο μπορεί επίσης να λάβει ένα ζεύγος ριγών που διαρρέουν κάθετα το αμάξωμα ή μία ρίγα με ένα πιο λεπτό περίγραμμα.
Το 124 Spider Lusso έχει δεχτεί περισσότερες αλλαγές προκειμένου να μας προϊδεάσει για το κορυφαίο 124 Spider Abarth που ακολουθεί στη γκάμα. Συγκεκριμένα το 124 Spider Lusso έχει εξοπλιστεί με μία νέα εξάτμιση Monza, που βελτιώνει τον ήχο, ενώ ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι τα σήματα Abarth στα μπροστινά φτερά.
 
Τέλος, το 124 Spider Abarth περιλαμβάνει κόκκινες λεπτομέρειες που τις βρίσκουμε στα καπάκια τω ν πλαϊνών καθρεφτών αλλά και στο κάτω μέρος του εμπρόσθιου προφυλακτήρα, όπως και στο μπροστά αριστερά μέρος της γρίλιας. Επιπλέον το μοντέλο λαμβάνει ένα αλουμινένιο υποπόδιο αλλά και ειδικά πατάκια με το σήμα της Abarth.
 
Στο κομμάτι του κινητήρα δεν έχει υπάρξει καμία διαφοροποίηση, έτσι κάτω από το καπό παραμένει ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 1.4 λίτρων, ο οποίος στις δύο πρώτες εκδόσεις προσφέρει 162 ίππους και 250 Nm ροπής, ενώ στο 124 Spider Abarth ο εν λόγω κινητήρας έχει ρυθμιστεί να παράγει 166 ίππους. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ανεξάρτητα από το μοντέλο που έχει επιλεγεί, ο κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί είτε με χειροκίνητο, είτε με αυτόματο εξατάχυτο κιβώτιο.
 
Το ανανεωμένο ιταλικό roadster αναμένεται το προσεχές διάστημα να κάνει την εμφάνισή του στις εκθέσεις των ΗΠΑ, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα, αν και πότε θα περάσει τον Ατλαντικό για να έρθει στην Ευρώπη.

NEO TRAFIC
moto