Μικρές αλλά ουσιώδεις ανανεώσεις παρατηρούνται στο εξωτερικό του Mazda3 facelift.
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μικρές αλλά ουσιώδεις ανανεώσεις παρατηρούνται στο εξωτερικό του Mazda3 facelift.

Ανανεωμένο Mazda3 +vid

(16/7/2016)

H Mazda παρουσίασε το ανανεωμένο μικρομεσαίο μοντέλο της Mazda3, τόσο σε hatchback όσο και σε sedan έκδοση, με πλήθος αλλαγών και βελτιώσεων σε όλα τα επίπεδα.

Όλες οι αλλαγές έγιναν με βάση την φιλοσοφία «Jinba Ittai» της Mazda, που σε απλά λόγια μεταφράζεται ως η άρρηκτη σύνδεση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου σαν μια ενιαία ολότητα. Στο εξωτερικό το Mazda3 facelift έχει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, όπως επίσης και ανανεώσεις στη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, ενώ η έκπληξη γίνεται από την ανασχεδιασμένη γρίλια που πλέον φιλοξενεί το σήμα της μάρκας σε διαφορετικό σημείο.
Περνώντας στο εσωτερικό οι αλλαγές που παρατηρούνται είναι περιορισμένες, αλλά ουσιώδεις, και έχουν να κάνουν κυρίως με την διακόσμηση της καμπίνας, αλλά και κάποιες επενδύσεις. Πιο συγκεκριμένα στο ταμπλό συναντούμε το αναβαθμισμένο έγχρωμο σύστημα head-up display που διαθέτει νέα διάταξη εικονιδίων με απεικόνιση σε δύο σειρές, ενώ τα αυτοκίνητα που έχουν στον εξοπλισμό τους μνήμες για τη θέση των καθισμάτων «θυμούνται» και τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει στη γωνία θέασης του HUD.
Για πρώτη φορά σε Mazda τοποθετείται το σύστημα G-Vectoring Control (GVC), το οποίο προσφέρει καλύτερη οδική συμπεριφορά και άνεση, μεταβάλλοντας τη ροπή του κινητήρα για να βελτιστοποιήσει τα φορτία σε κάθε τροχό, παρέχοντας έτσι πιο ακριβή χειρισμό μέσω του τιμονιού, καθώς και ομαλότερες κινήσεις του αυτοκινήτου κάτω από σχεδόν οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης. Ως προαιρετική επιλογή διατίθενται και τα φώτα LED, τα οποία εκτός από το καλύτερο επίπεδο ορατότητας, προσφέρουν κι άλλα πλεονεκτήματα, όπως ο αυτόματος χειρισμός μεσαίας και μεγάλης σκάλας, φροντίζοντας για το βέλτιστο φωτισμό της πορείας χωρίς να «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς.
Τέλος, σε ότι αφορά τη γκάμα των μηχανικών συνόλων που το εφοδιάζουν, συναντούμε τον SKYACTIV-G βενζινοκινητήρα των 1,5 λτ. με απόδοση 100 ίππων και τον δίλιτρο SKYACTIV-G σε δυο version με 120 και 165 άλογα αντίστοιχα. Επιπλέον υπάρχουν και δυο SKYACTIV-D πετρελαιοκινητήρες 1,5 και 2,2 λτ. με 105 και 150 ίππους αντίστοιχα, ενώ σε ότι αφορά τη μετάδοση της κίνησης, όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Το ανανεωμένο Mazda3 θα κάνει το ντεμπούτο του επί ευρωπαϊκού εδάφους μέχρι το τέλος του 2016, χωρίς να υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το κόστος κτήσης του.


Η ανασχεδιασμένη γρίλια φιλοξενεί το σήμα της μάρκας σε διαφορετικό σημείο.

Η ανασχεδιασμένη γρίλια φιλοξενεί το σήμα της μάρκας σε διαφορετικό σημείο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
test center