Κοιτάζοντας τις εικόνες του νέου μοντέλου βλέπουμε τον αναμφισβήτητα όμορφο σχεδιασμό.

Τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου υπάρχουν φώτα τύπου LED, με αυτά του πίσω μέρους να μοιάζουν με εκείνα της F-Type.

Στο πίσω μέρος υπάρχει και ένα ηλεκτρικός κοτσαδόρος, ο οποίος ελέγχεται από το κάθισμα του οδηγού.

Η πρωτοποριακή πανοραμική γυάλινη οροφή που προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες αποτελούνται από την σειρά Ingenium της Jaguar Land Rover.

Αποκαλύφθηκε επίσημα η Jaguar XF Sportbrake

3.807 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/6/2017

Μετά τις πρώτες εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο της νέας Jaguar XF Sportbrake, ακολούθησε και η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου από την εταιρεία.

 
Κοιτάζοντας τις εικόνες του νέου μοντέλου βλέπουμε τον αναμφισβήτητα όμορφο σχεδιασμό, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του sedan, υιοθετώντας μια σπορ μπροστινή μάσκα με μεγάλες εισόδους αέρα. Οι έντονες κάθετες γραμμές στο καπό, δίνουν ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα στο μοντέλο, ο οποίος διατηρείται ακόμα περισσότερο με τους αεραγωγούς στις δύο άκρες του προφυλακτήρα.

Τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου υπάρχουν φώτα τύπου LED, με αυτά του πίσω μέρους να μοιάζουν με εκείνα της F-Type.
Επιπλέον το πορτμπαγκάζ είναι ικανό να ανοίξει και να κλείσει με μόνο ένα άγγιγμα, ενώ αν κάποιος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χέρια του, φτάνει να περάσει το πόδι του κάτω από τον προφυλακτήρα, με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο. Θα πρέπει να συμπληρώσουμε πως στο πίσω μέρος υπάρχει και ένα ηλεκτρικός κοτσαδόρος, ο οποίος ελέγχεται από το κάθισμα του οδηγού.

Η πρωτοποριακή πανοραμική γυάλινη οροφή που προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή στην XF Sportbrake δίνει ανεμπόδιστη θέα προς τα πάνω με το μήκος της να φτάνει τα 1,6 μέτρα.
Από κει και πέρα αξίζει να αναφερθεί πως η εταιρεία έχει κάνει εκτεταμένη χρήση αλουμίνιου, που μειώνει δραστικά το βάρος του αυτοκινήτου, το οποίο ζυγίζει 1.660 κιλά.

Τέλος σε ότι αφορά τους κινητήρες αποτελούνται από την σειρά Ingenium της Jaguar Land Rover, όντας ένα σύνολο τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων 2.0 λίτρων, που έχουν σχεδιαστεί για να είναι ευέλικτοι και φθηνοί στην κατασκευή τους.

Αναλυτικά οι κινητήρες είναι οι εξής  

Ένας πετρελαιοκινητήρας 2.0 λίτρων με 163 άλογα και 380 Nm ροπής, με αυτόματο και χειροκίνητο κιβώτιο 8 και 6 ταχυτήτων αντίστοιχα (κίνηση στους πίσω τροχούς).

Ένας πετρελαιοκινητήρας 2.0 λίτρων 180 ίππους και 430 Nm ροπής, με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων (κίνηση στους πίσω και στους τέσσερις τροχούς).

Ένας πετρελαιοκινητήρας 2.0 λίτρων με ισχύ 240 ίππων και ροπή 500 Nm, με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων (κίνηση στους 4 τροχούς).

Ένας πετρελαιοκινητήρας V6 3,0 λίτρων με 300 άλογα και 700 Nm ροπής και αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων (κίνηση στους πίσω τροχούς).  

Ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 2,0 λίτρων, απόδοσης 250 αλόγων και 365 Nm ροπή, με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων (κίνηση στους πίσω τροχούς).          
 

Tags: JAGUAR XF