Τη βάση του Α3 Allroad θα αποτελέσει η πλατφόρμα MQB.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τη βάση του Α3 Allroad θα αποτελέσει η πλατφόρμα MQB.

Αποκλειστικό: Νέο Audi A3 Allroad

17.072 Επισκέψεις στο άρθρο (2/11/2021)

Η Audi θα προσφέρει την 4η γενιά του Α3 σε υπερυψωμένη έκδοση με τετρακίνηση, εισάγοντας μία ακόμα επιλογή στην κατηγορία των SUV/crossover. Αυτό θα είναι το Audi A3 Allroad.

Τον Μάρτιο του 2020 η Audi παρουσίασε για πρώτη φορά τη 4η γενιά του Α3, για να ακολουθήσει λίγους μήνες αργότερα η σεντάν έκδοση και αμφότερα τα μοντέλα να διατεθούν στην Ευρώπη και κατ επέκταση στην ελληνική αγορά. Ωστόσο η γερμανική μάρκα δεν έχει τελειώσει με το μικρομεσαίο της, αφού ετοιμάζει και μία νέα έκδοση Allroad.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Στα μέσα του 2022

Το νέο μοντέλο προς το παρόν ονομάζεται στους εσωτερικούς κόλπους της Audi, A3 Cityhopper, όμως δεν αποκλείεται όταν θα βγει στην παραγωγή να επωμιστεί το «βαρύτερο» Allroad που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τα μεγαλύτερα μοντέλα της. Σε κάθε περίπτωση μέσω αυτού η Audi επιθυμεί να κινηθεί πιο δυναμικά στο κομμάτι των SUV/crossover που ενδιαφέρει ολοένα και περισσότερους αγοραστές και έτσι το επερχόμενο A3 Allroad ή Cityhopper βρίσκεται ήδη σε δοκιμές εξέλιξης. Το μοντέλο αναμένεται να το έχουμε δει μέχρι τα μέσα του 2022 και όπως υπαγορεύει το όνομά του θα αποτελεί μια υπερυψωμένη εκδοχή του Α3, βασισμένη στην πλατφόρμα MQB.
 

Θα φέρει όλα τα γνώριμα Allroad χαρακτηριστικά

Αναφορικά με την εξωτερική σχεδίαση, όπως βλέπετε στην ψηφιακά επεξεργασμένη αποκλειστική φωτογραφία, στη νέα του πιο σκληροτράχηλη έκδοση το A3 θα φέρει όλα τα γνώριμα Allroad χαρακτηριστικά της μάρκας, δηλαδή μαύρα πλαστικά προστατευτικά στις καμάρες των τροχών, ράγες οροφής, έναν ελαφρώς επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα που παράλληλα αυξάνει το σπορ-δυναμικό στοιχείο, μια λεπτή φάσα εισαγωγής στο τελείωμα το καπό και το σημαντικότερο: μάσκα με 8 γωνίες, αντί των 6 που έχει το hatchback.
 

Αυξημένη τεχνολογία στην καμπίνα

Εικόνες που να μαρτυρούν το εσωτερικό δεν έχουν υπάρξει αλλά μην περιμένετε πως θα διαφοροποιείται σε σχέση με το υπάρχον Α3. Ως εκ τούτου η καμπίνα αναμένεται να είναι εξοπλισμένη με οθόνη αφής 10,1 ιντσών, που είναι θα ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα και θα μπορεί να ελεγχθεί μεταξύ άλλων χρησιμοποιώντας φυσικό φωνητικό έλεγχο. Ο πίνακας οργάνων θα είναι ψηφιακός, ενώ χαρακτηριστικά όπως τα head-up display, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB +, Wi-Fi hotspot και η σύνδεση με AppleCarPlay ή AndroidAuto θα είναι διαθέσιμα. Φυσικά το παρών θα δίνουν και όλα τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης που βρίσκονται στη διάθεση των σεντάν και hatchback, κάποια από τα οποία θα αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού και άλλα ως προαιρετικά.  
 

Βενζίνη, ντίζελ και τετρακίνηση 

Στα μηχανικά σύνολα, οι αναβαθμισμένες εκδόσεις κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που βρίσκουμε στο απλό Α3 πρέπει να θεωρούνται βέβαιες. Η ισχύς για τις ανάγκες του A3 Allroad φημολογείται πως θα είναι αυξημένη και πιθανότατα η 40 και 45 TFSI θα έρθουν με 190 και 245 ίππους αντίστοιχα, αλλά και η 40 TDI με 200 ίππους. Αυτό που παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής είναι εάν το A3 Allroad θα δανειστεί το Plug-In υβριδικό σύστημα του A3. Φυσικά διαθέσιμη θα είναι η επιλογή τετρακίνησης για να αυξήσει την ικανότητα κίνησης του A3 Allroad στις πιο απαιτητικές από τις ασφάλτινες διαδρομές.

Δεν έχει τελειώσει με το Α3 η Audi!
-Η υπερυψωμένη και σκληροτράχηλη Allroad έκδοση πλησιάζει.
-Μέχρι τα μέσα του 2022 θα έχουμε δει επίσημα το μοντέλο.
-Βενζίνη, ντίζελ και τετρακίνηση.
Θα το προτιμήσεις από το σεντάν ή από το hatchback;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center