Η νέα έκτη γενιά του Opel Corsa θα λάβει πλήθος σχεδιαστικών επιρροών από τα Crossland X και Astra, όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες.

Η χαρακτηριστική νεύρωση που διατρέχει το αμάξωμα παραπέμπει στο Opel Astra, ενώ στο πίσω μέρος τα βλέμματα τραβούν τα πλήρως ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα.

Αυτό είναι το νέο Opel Corsa

56.182 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2018)

Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες και πληροφορίες για το νέο μικρό της Opel. Πότε θα το δούμε, τι κινητήρες θα φοράει και τι νέο θα φέρει;

What is new
- Βασισμένο σε νέα πλατφόρμα
- Μοντέρνα σχεδίαση
- Κινητήρες 1,2 λτ. (βενζίνης), 1,5 λτ. (diesel)
- Παρουσίαση στα τέλη του 2018

Η πέμπτη γενιά του Οpel Corsa βρίσκεται στους δρόμους από το 2014 έχοντας διαγράψει μια σημαντικά καλή πορεία τόσο στην εγχώρια, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, αποτελώντας ένα από τα ισχυρά «όπλα» της γερμανικής φίρμας. Εντούτοις, μετά το πέρασμα της Opel στο PSA Group, οι άνθρωποι της μάρκας φαίνεται πως εργάζονται ήδη πάνω στην εξέλιξη της νέας 6ης γενιάς του Corsa, λαμβάνοντας άμεση επιρροή από τη σχεδιαστική φιλοσοφία του γαλλικού group, κυρίως όσον αφορά στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Peugeot και Citroen δουλεύουν ήδη με τον κινέζικο κολοσσό Dongfeng Motor σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα Common Modular Platform, γνωστή και ως ΕΜP1, ειδικά σχεδιασμένη για αυτοκίνητα που ανήκουν στην μικρή κατηγορία, όπου ανήκει φυσικά και το Corsa. Πηγές από το στρατόπεδο του PSA Group αναφέρουν ότι στη νέα του γενιά, θα χρησιμοποιήσει πλήθος εξοπλισμού από τον γαλλικό Όμιλο και στοιχεία από το νέο Peugeot 208.

Αισθητικά, το νέο Corsa αναμένεται να αντλεί έμπνευση από τον μεγαλύτερο αδελφό, Opel Astra, αλλά και από το άρτι αφιχθέν Crossland X, όπως φαίνεται άλλωστε και στις αποκλειστικές ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες. Πιο συγκεκριμένα, στο εμπρός μέρος νέος είναι ο προφυλακτήρας και οι LED προβολείς, που σε συνδυαασμό με τις σαγηνευτικές καμπύλες αποπνέουν ένα δυναμικό χαρακτήρα. Στο πλάι η νέα γενιά του μικρού μοντέλου της Opel θυμίζει εν πολλοίς το Astra, με την έντονη νεύρωση που διατρέχει το αμάξωμα να καταλήγει στο πίσω μέρος, στο οποίο την προσοχή τραβούν τα πλήρως ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα. 
 
Περνώντας στο εσωτερικό, το νέο Corsa θα έχει μοντέρνα σχεδίαση, βασισμένη στα πρότυπα της γερμανικής μάρκας, έχοντας λάβει ως δάνειο πολλά στοιχεία από τα υπόλοιπα μοντέλα της Opel, αλλά και τη σχεδιασική φιλοσοφία των Γάλλων. Τα όργανα μάλιστα αναμένεται να είναι τοποθετημένα χαμηλά όπως στο Crossland X, αλλά και στα περισσότερα μοντέλα της Peugeot, δίνοντας σε οδηγό και συνοδηγό μια έντονη αίσθηση ευρυχωρίας. Πέραν αυτού, η οθόνη του συστήματος infotainment θα είναι τοποθετημένη ψηλά στο κέντρο του ταμπλό, σε αντίθεση με την απερχόμενη γενιά, ενώ στο πεδίο των τεχνολογιών σημειώνεται πως δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα Opel OnStar και από το νέο μοντέλο.

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα που θα απαρτίζουν τη γκάμα του νέου Corsa πληροφορίες από το στρατόπεδο της Opel αναφέρουν πως οι κινητήρες με turbo ή χωρίς θα είναι τα τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα μοτέρ του PSA Group. Δεδομένη θεωρείται μάλιστα η εισαγωγή του τρικύλινδρου turbo PureTech βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,2 λτ. στη βάση της γκάμας, καθώς επίσης και του νέου downsized τετρακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα BlueHDi 130 S&S χωρητικότητας 1.5 λτ., που συναντήσαμε πρώτη φορά στο ανανεωμένο 308, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η παραμονή του αειθαλούς ατμοσφαιρικού 1.400άρη της Opel με απόδοση 90 ίππων.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο διάδοχος του Opel Corsa δεν θα παρουσιαστεί νωρίτερα από τα τέλη του 2018, κάτι που σημαίνει πως μέχρι τότε ενδέχεται να προκύψουν και νέες πληροφορίες για το δημοφιλές μικρό μοντέλο της Opel. Ακόμη, σημειώνουμε, πως σύμφωνα με κύκλους γύρω από το γαλλογερμανικό στρατόπεδο η παραγωγή του νέου Opel Corsa θα συνεχίσει να πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Opel στη Σαραγόσα της Ισπανίας.

Μείνετε συντονισμένοι στο Autotriti.gr για να μαθαίνετε όλες τις νέες πληροφορίες πρώτοι!

OPEL NEA MONTELA
test center