• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σε συμφωνία της AMG με την Aston Martin προχωρά ο γερμανικός όμιλος, λαμβάνοντας 5% από τη βρετανική φίρμα και παρέχοντας τεχνογνωσία ηλεκτρονική και μηχανολογική.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, η Aston Martin θα δανειστεί την τεχνογνωσία για κινητήρες V8, από την AMG, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει στα κατά παραγγελία μοντέλα της.

Aston Martin με κινητήρες της AMG

3.011 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/7/2013

Μετά από συμφωνία των δύο εταιρειών, η Aston Martin θα δανειστεί την τεχνογνωσία για κινητήρες V8, από την AMG, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει στα κατά παραγγελία μοντέλα της.

 
Σε νέα συμφωνία συνεργασίας σε επίπεδο κινητήρων θα προχωρήσουν οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες. Η νέα σύμπραξη αναμενόταν εδώ και καιρό, αλλά τώρα επιβεβαίωσαν ότι μέχρι τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό της συνεργασίας, η Aston Martin θα δανειστεί την τεχνογνωσία για κινητήρες V8, από την AMG, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει στα κατά παραγγελία μοντέλα της. Επίσης, η γερμανική φίρμα θα προσφέρει στήριξη στους Βρετανούς σε θέματα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού των πολυτελών coupe της Aston Martin.

Από την άλλη πλευρά, η Daimler θα λάβει το 5% της Aston Martin, επεκτείνοντας έτσι τις δραστηριότητές της και κερδίζοντας μια νέα προοπτική ανάπτυξης επί βρετανικού εδάφους.

Στην κατεύθυνση αυτή ήταν κι οι δηλώσεις των επικεφαλής των δύο εταιρειών. Ο διευθυντής παραγωγής της Aston Martin, Ian Minards, τόνισε ότι επέλεξαν την AMG, προκειμένου να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην τεχνολογική εξέλιξη των κινητήριων συνόλων τους. Επιπρόσθετα, ο CEO της Mercedes-AMG, Ola Kallenius ανέφερε ότι είναι υπερήφανοι οι άνθρωποι της Daimler, που θα βοηθήσουν την Aston Martin να αναπτύξει τεχνολογικά και ηλεκτρονικά τα μοτέρ των σπορ μοντέλων της.