Αυτά αποκάλυψε ο χειρουργός του Σουμάχερ

3.388 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2019)

Κατηγορηματικά αρνητικός ήταν ο Φιλίπ Μενανσέ στις φήμες που τον θέλουν να υποβάλλει τον Σούμι σε πειραματικές θεραπείες.


Tην σιωπή του «έσπασε» ο Φιλίπ Μενανσέ, ο γιατρός που χειρούργησε τον Μίκαελ Σουμάχερ στο Παρίσι μετά την διακομιδή υπό άκρα μυστικότητα του θρύλου της Formula σε νοσοκομείο της γαλλικής πρωτεύουσας για να υποβληθεί σε θεραπεία βλαστοκυττάρων.

Μιλώντας στην ιταλική La Repubblica ο 69χρονος γνωστός καρδιοχειρουργός τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν κάνω θαύματα. Με την ομάδα μας δεν κάνουμε κανένα πείραμα». Στην συνέχεια υπερασπίστηκε την θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε ο Σούμι λέγοντας πως: «οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν πριν δύο χρόνια. Υπήρξε μια έκρηξη προσοχής στο τμήμα μας, αλλά η κατάσταση έχει ήδη ηρεμήσει. Όλοι με ψάχνουν, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει πειραματικές θεραπείες. Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος τα τελευταία 20 χρόνια στον τομέα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη γνωρίζουμε ελάχιστα».

Ένα μήνα πριν η Le Parisien ανέφερε πως ήρθε σε επαφή με έναν νοσοκόμο που εργαζόταν στο τμήμα που βρισκόταν ο Σουμάχερ και ότι όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του Γερμανού «θρύλου», αυτός αποκρίθηκε: «Mπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχει συνείδηση του περιβάλλοντος, έχει τις αισθήσεις του, καταλαβαίνει»

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε πως ο 50χρονος πλέον Γερμανός είχε τραυματιστεί στο κεφάλι τον Δεκέμβριο του 2013, σε ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στις Αλπεις και πιο συγκεκριμένα στο τουριστικό θέρετρο της Μεριμπέλ. Έκτοτε και μετά από ολιγόμηνη νοσηλεία εκεί, μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην Ελβετία όπου συνέχισε η ιατρική παρακολούθηση και αποκατάσταση. Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν φήμες πως η υγεία του έχει βελτιωθεί σημαντικά, με τον ίδιο τον Ζαν Toντ να δηλώνει πριν λίγο καιρό πως τον επισκέφτηκε και ότι είδαν μαζί έναν αγώνα της Formula 1.
 

CORAL GAS PASXA
skoda