Προηγμένη τεχνολογία και υψηλή ποιότητα κατασκευής, τα όπλα της νέας BMW σειρά 5.

Σε όλες της τις εκδόσεις η BMW Σειρά 5 είναι άνετη για τους επιβάτες και απολαυστική για τον οδηγό. Αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε…

Πλήρης γκάμα κινητήρων, για κάθε γούστο.

Με 600 άλογα και 4χ4 η νέα BMW M5.

BMW Σειρά 5 - Μικρή 7άρα

44.077 Επισκέψεις στο άρθρο

Η νέα BMW Σειρά 5 διεκδικεί τον τίτλο του Best Car 2018 by AutoΤρίτη έχοντας ως κύρια όπλα στην φαρέτρα της την προηγμένη τεχνολογία και την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Μάλιστα, στην κορυφαία της έκδοση, την M5, κάνει και την… έκπληξη!

Quick info

- Εφοδιασμένη με σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας
- Κινητήρες βενζίνης και diesel 2,0 και 3,0 λίτρων
- BMW M5 με 600 PS και τετρακίνηση 

Η 7η γενιά της BMW Σειρά 5 πατάει πάνω σε νέα πλατφόρμα (CLAR), έχει μεγαλώσει ελάχιστα σε διαστάσεις (4.936x1.868x1.479 χλστ. για μήκος, πλάτος, ύψος αντίστοιχα), μειώνοντας ωστόσο το βάρος της (κατά 100 περίπου κιλά) και το κυριότερο έχει προικιστεί με ό,τι καλύτερο έχει στο οπλοστάσιό της η γερμανική φίρμα, γεμίζοντάς τη με τα πλέον πρόσφατα συστήματα τεχνολογίας και αποκτώντας έτσι τον άτυπο τίτλο της πιο προηγμένης «5άρας».

Μικρογραφία 7άρας
Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου, η 5άρα ακολουθεί τη σχεδιαστική πεπατημένη της προηγούμενης γενιάς εφαρμόζοντας ταυτόχρονα στοιχεία από τη μεγαλύτερη 7άρα. Οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στο μπροστινό μέρος, όπου τα φανάρια ακουμπούν στην γρίλια η οποία έχει ενεργά πτερύγια που κλείνουν για να βελτιώσουν την αεροδυναμική ή ανοίγουν για να βοηθήσουν στην κυκλοφορία του αέρα. Σε κάθε περίπτωση, το μοντέλο καταφέρνει να δείχνει επιβλητικό και αρκετά φρέσκο απέναντι στον ανταγωνισμό. 
Αφήνοντας την εξωτερική εμφάνιση και μπαίνοντας στο εσωτερικό του μοντέλου, η σημαντικότερη προσθήκη έχει να κάνει με την τελευταία έκδοση του iDrive το οποίο διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής 10,25 ιντσών και επιτρέπει τον χειρισμό του συστήματος με την φωνή, χειρονομίες ή συμβατικά, αγγίζοντας την οθόνη. Κατά τα άλλα, ο θάλαμος των επιβατών δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει κορυφαία επίπεδα τόσο στο πεδίο της ποιότητας, άφθονο μαλακό πλαστικό και δέρμα, με κορυφαίο φινίρισμα και εξαιρετική συναρμογή, όσο και σε αυτόν της άνεσης. 

Πλήρης γκάμα κινητήρων
Κάτω από το καπό της BMW Σειρά 5 συναντάμε κινητήρες βενζίνης και diesel 2,0 και 3,0 λίτρων, με την ιπποδύναμη να κυμαίνεται από τους 184 έως 340 ίππους για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις και από τους 190 έως 320 ίππους για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις αντίστοιχα. Στην κορυφή συναντάμε επίσης τις τετρακίνητες εκδόσεις M550i xDrive και M550d xDrive με ισχύ 450 και 381 ίππων, ενώ σε… άλλη κατηγορία παίζει η νέα BMW M5.

Το θηρίο Μ5
Στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού AutoΤρίτη  διαβάσατε αναλυτικά τις οδηγικές μας εντυπώσεις από τη νέα γενιά της BMW M5. Ωστόσο, αξίζει να επαναλάβουμε μια πολύ σύντομη περιγραφή: Η νέα M5 είναι για πρώτη φορά 4κίνητη, όμως μπορεί να πάει και ως πισωκίνητη, έχει 600 άλογα, καταιγιστικές επιδόσεις, μπορεί όμως να πάει σαν «αρνάκι» και αρκετά οικονομικά, μπορεί να «σφίξει» τις αναρτήσεις για να μπει στην πίστα ή να «μαλακώσει» για καθημερινή χρήση και σε όλα τα τερέν να σε κάνει να αναφωνήσεις με την προσοχή που έχουν δώσει στη λεπτομέρεια οι μηχανικοί του οίκου...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

test center
KIA