Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των aftermarket φίλτρων είναι ότι μπορούν να καθαριστούν και δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν, όπως τα εργοστασιακά φίλτρα.

    Αρχίστε με το φίλτρο αέρα

    122.033 Επισκέψεις στο άρθρο

    Η πρώτη βελτιωτική κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος στο αυτοκίνητό του, είναι η αλλαγή του εργοστασιακού φίλτρου αέρα. Τα φίλτρα βρίσκονται στην αρχή του σωλήνα εισαγωγής ή στην περίπτωση των εργοστασιακών αυτοκινήτων, εδρεύουν μέσα στο επονομαζόμενο και φιλτροκούτι. Έτσι ο εισερχόμενος αέρας περνάει πρώτα από το φίλτρο, πριν διαπεράσει κάποιον αισθητήρα ή μπει μέσα στον κινητήρα. 
     
    Η ομαλή και πλούσια ροή αέρα εντός του θαλάμου καύσης είναι σημαντική για την απόδοση του κινητήρα. Κι αυτό γιατί ο αέρας αναμειγνύεται με το υγρό καύσιμο με αποτέλεσμα και τα δύο μαζί να φτάνουν στο χώρο καύσης του κινητήρα. Εκεί, με τη βοήθεια του σπινθήρα των μπουζί γίνεται η ανάφλεξη που με τη δύναμη που παράγει προσφέρει κινητική ενέργεια. 
     
    Επομένως, όσο περισσότερο μείγμα αέρα - οξυγόνου εισέρχεται μέσα στο κινητήρα, τόσο καλύτερη καύση επιτυγχάνεται εντός του κινητήρα και άρα ένα πιο «ελεύθερο» φίλτρο προσφέρει στον κινητήρα μεγαλύτερες ποσότητες αέρα και περισσότερο οξυγόνο, έχοντας υπό κάποιες συνθήκες, καλύτερη καύση. Αυτή η καλύτερη καύση λοιπόν, ισούται με μεγαλύτερη απόδοση.
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    peugeot
    skoda