«Βενζινάδικα» χωρίς βενζίνη, με πυρηνική ενέργεια - το 2029

«Βενζινάδικα» χωρίς βενζίνη, με πυρηνική ενέργεια - το 2029

«Βενζινάδικα» χωρίς βενζίνη, με πυρηνική ενέργεια - το 2029

2.043 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2024)

- Θα φορτίζει ηλεκτρικά οχήματα με πυρηνική σύντηξη, θα παρουσιαστούν το 2029
- Η εταιρία έχει την στήριξη της Honda και την τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου του Princeton
- Θα μπορούν να φορτίζουν έως και 1.000 οχήματα ταυτόχρονα

Θα φορτίζει ηλεκτρικά οχήματα με πυρηνική σύντηξη, θα παρουσιαστούν το 2029

Κάποτε μας έλεγαν ότι «σε 50 χρόνια τα αυτοκίνητα θα κινούνται με πυρηνική ενέργεια». Τα 50 χρόνια αυτά πέρασαν, η βενζίνη, αν και όχι στα καλύτερα της, συνεχίζει να είναι το βασικότερο καύσιμο στις αστικές κινήσεις. Ότι μπορείς να φανταστείς όμως, μπορεί και να υπάρξει. Τουλάχιστον έτσι υπόσχεται μια start-up εταιρία, η NT-TAO, από το Ισραήλ.  Όχι ότι αυτά καθ΄ αυτά τα αυτοκίνητα θα έχουν κινητήρα πυρηνικής ενέργειας, αλλά ότι οι νέοι σταθμοί φόρτισης που ετοιμάζουν για ηλεκτρικά οχήματα, θα παράγουν ενέργεια από πυρηνική σύντηξη. Η εταιρία λέει ότι θα είναι έτοιμη να επιδείξει τέτοιες εγκαταστάσεις μέχρι το 2029 και να τους βάλει στο οδικό δίκτυο τη δεκαετία του 2030. Αν το πετύχουν, θα βάλουν τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ηλεκτροκίνησης σήμερα: Το γεγονός ότι παρότι πλασάρονται ως φιλικότερα προς το περιβάλλον, η ενέργεια που καταναλώνουν παράγεται επί της ουσίας από ρυπογόνες πηγές, όπως η καύση λιγνίτη στην χώρα μας.

Η εταιρία έχει την στήριξη της Honda και την τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου του Princeton

Η NT-Tao έχει τις πλάτες της Honda να την στηρίζουν. Οι μίνι εγκαταστάσεις παραγωγής πυρηνικής ενέργειας αναπτύσσονται με την βοήθεια του Πανεπιστημίου του Princeton των ΗΠΑ. Από όσα γνωρίζουν μέχρι στιγμής, κάθε μια εγκατάσταση θα έχει την δυνατότητα να παράγει μεταξύ 10.000 και 20.000 kW και θα χωράει μέσα σε ένα container πλοίου. Η εταιρία λέει ότι προσπαθεί να αναπαράγει τις χημικές αντιδράσεις που γίνονται στον ήλιο. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας για κάποιους, αν και μένει να αποδειχθεί το αντίθετο.

Θα μπορούν να φορτίζουν έως και 1.000 οχήματα ταυτόχρονα

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εταιρία, οι εγκαταστάσεις της NT-Tao θα μπορούν να φορτίσουν έως και 1.000 ηλεκτρικά ταυτόχρονα. Ο CEO της εταιρίας δήλωσε ότι ένας τέτοιος σταθμός θα κοστίζει γύρω στα 70 με 100 εκατομμύρια δολάρια και ότι οι εγκαταστάσεις τους θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως γεννήτριες ενέργειας για εργοστάσια ή να καλύψει την παροχή μιας μικρής πόλης.

EUROINS PASXA
KIA