Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

CUPRA Tavascan & Born VZ: Τα οδηγούμε στη Βαρκελώνη

 Σχολιάστε 
5.255 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2024)
CUPRA Tavascan
2 Φωτογραφίες »

CUPRA Tavascan

- Στη Βαρκελώνη για το νέο Tavascan, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της CUPRA
- Πισωκίνητο με 286 ή 4κίνητο με 340 άλογα
- Απολαυστικό στο δρόμο και φτιαγμένο για γρήγορη οδήγηση
- Το Born VZ είναι το ισχυρότερο πισωκίνητο ηλεκτρικό με 326 άλογα

Στη Βαρκελώνη για το νέο Tavascan, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της CUPRA & το «γρήγορο» Βorn VZ

H CUPRA είναι αποφασισμένη να αφήσει το δικό της στίγμα στην ηλεκτροκίνηση, μέσω της ανάδειξης των αξιών της μάρκας. Δηλαδή της οδηγικής ευχαρίστησης και της σπορτίφ σχεδίασης. Το Born (διαβάστε εδώ τις δοκιμές του) ήταν το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο και μετά από χρόνια χρόνια έγινε πραγματικότητα «το όνειρο της μάρκας», όπως το αποκαλούν οι ίδιοι, το Tavascan. Ένα ηλεκτρικό coupe SUV, στα πρότυπα των ομόσταυλων VW ID.5 και Audi Q4 etron Sportback, τα οποία και θέλει να ανταγωνιστεί. To AutoΤρίτη ήταν καλεσμένο στην Πανευρωπαϊκή παρουσίαση για να δει από κοντά και να οδηγήσει το νέο Tavascan, όπως και την νέα έκδοση επιδόσεων του Born, τη VZ.

Πισωκίνητο με 286 ή 4κίνητο με 340 άλογα

Το νέο ηλεκτρικό SUV της CUPRA εφοδιάζεται με ένα (έκδοση Endurance) ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ (έκδοση VZ). Στην πρώτη περίπτωση o ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, με την ισχύ του να ανέρχεται στα 286 άλογα και τη ροπή στα 545 Nm. Στη δεύτερη περίπτωση το τετρακίνητο μοντέλο έρχεται με ένα επιπλέον μοτέρ 119 ίππων στο μπροστά άξονα, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στα 340 άλογα.

Απολαυστικό στο δρόμο και φτιαγμένο για γρήγορη οδήγηση

Η CUPRA θέλησε να δώσει σπορτίφ χαρακτήρα στο μοντέλο της μέσω της σχεδίασης (που θα διαβάσετε παρακάτω) και της δυναμικής συμπεριφοράς στο δρόμο. Για να το επιτύχει διαθέτει τεχνολογία πλαισίου Sport DCC με ρυθμίσεις που μπορεί να επιλέξει ο οδηγός (Range, Comfort, Performance, CUPRA, Individual και Traction έκδοση VZ),  καθώς και προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση ανάλογα με την γωνία του τιμονιού. 

Το Born VZ είναι το ισχυρότερο πισωκίνητο ηλεκτρικό με 324 άλογα

Το CUPRA Born «VZ» μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το πιο ισχυρό πισωκίνητο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής καθώς αποδίδει 326 ίππους και 545 Nm ροπής. Αυτό του εξασφαλίζει επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ., ενώ παράλληλα, η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 200χλμ./ώρα, αυξημένη κατά 40χλμ./ώρα σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την πρώτη μας άποψη για τα δύο μοντέλα μετά την οδηγική μας εμπειρία
 

Σελίδα 2CUPRA Tavascan: Με αγριεμένο παρουσιαστικό
Σελίδα 3Εσωτερικό: Φουτουριστικό, ποιοτικό και πολύ digital
Σελίδα 4Κινητήρας: Είναι εκρηκτικό αν το θελήσεις
Σελίδα 5Στο δρόμο: Έχει σπορτίφ DNA
Σελίδα 6Το VZ είναι το κορυφαίο Born που έχουμε οδηγήσει
Σελίδα 7Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Toyota
AutoΤριτη