Diesel: «Πέθανε» ή μέχρι να «σβήσει ο ήλιος»;

Diesel: «Πέθανε» ή μέχρι να «σβήσει ο ήλιος»;

4.952 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2022)

Το diesel έχει ακόμα πολλούς φανατικούς οπαδούς. Είναι όμως αρκετό αυτό για να αντιστρέψει την προδιαγεγραμμένη πορεία του;

Το diesel μας αποχαιρετά...

Αρκετές φορές έχουμε γίνει δέκτες επικριτικών σχολίων σχετικά με την αρθρογραφία μας περί diesel, όπως στο πρόσφατο άρθρο μας με τους 5 λόγους να μην πάρεις diesel. Η κριτική είναι «τροφή» για τους δημοσιογράφους, συνεπώς μελετώντας τις αντιδράσεις σας διαπιστώσαμε ότι είναι πολλοί περισσότεροι οι υποστηρικτές του diesel και πολύ πιο φανατικοί.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Dieselάκηδες πιο φανατικοί από Alfisti και Hondάκηδες

Πραγματικά ορισμένα σχόλια και η επιμονή στη στήριξη μας θύμισαν κατά κάποιο τρόπο τους υποστηρικτές των Alfa Romeo και Honda, οι οποίοι και είναι οι πιο φανατικοί στην αυτοκίνηση. Χαρακτηριστικά παραθέτουμε κάποια σχόλια:
 «Diesel και ξερό ψωμί» 
«Τι ηλιθιότητες γράφετε;»
«Diesel μέχρι να σβήσει ο ήλιος»

Καταλαβαίνουμε πως κάποιος που έσπευσε –και σωστά- να αγοράσει diesel πριν από μια δεκαετία, αλλά και οι πιο πρόσφατοι αγοραστές, είναι λογικό να υποστηρίζουν την επιλογή τους. Και φυσικά το diesel έχει τα θετικά του, ωστόσο ο κλοιός έχει σφίξει εδώ και χρόνια γύρω του και οι εξελίξεις το έχουν θέσει στο παρασκήνιο.   

Με diesel θα κυκλοφορείς μόνο στο χωριό σου

Ο βασικός λόγος είναι πως θεωρείται ρυπογόνο και επιβλαβές, έχει συνδεθεί με θανάτους ανθρώπων και  γι αυτό το λόγο η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλλε πιο αυστηρές νόρμες, τις οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο ή κοστίζει πολύ να τις πιάσουν τα diesel. Έτσι οι κατασκευαστές αποφάσισαν να μην μπουν στη διαδικασία να εξελίξουν νέες γενιές κινητήρων και απλά προσπάθησαν να βελτιώσουν τα ήδη υπάρχοντα σύνολα. Παράλληλα αρκετές πόλεις έχουν αποφασίσει την σταδιακή απαγόρευση κυκλοφορίας στα αστικά κέντρα, ενώ ακόμα περισσότερες αναμένεται να ακολουθήσουν στο μέλλον. Έτσι στο -όχι μακρινό- μέλλον το diesel περιοριστεί στην επαρχία, όπως ακριβώς και πριν την «απελευθέρωσή» του το 2011.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center