Δοκιμάζει σύστημα φόρτισης εν κινήσει το Fiat 500!

Δοκιμάζει σύστημα φόρτισης εν κινήσει το Fiat 500!

2.311 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2021)

Τις δοκιμές για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων με επαγωγική φόρτιση ξεκίνησε η Stellantis, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα τη νέα της εγκατάσταση που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό!

Το Fiat 500 μπήκε στην «Αρένα του Μέλλοντος»

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μετά από χρόνια εντατικών ερευνών, η πίστα «Arena Del Futuro», που βρίσκεται δίπλα στον αυτοκινητόδρομο A35 στην Ιταλία, ο οποίος ενώνει την Μπρέσια με το Μιλάνο, είναι έτοιμη να αξιοποιηθεί από την Stellantis. Η εγκατάσταση θα έχει ως σκοπό την έρευνα πάνω στην καινοτόμα τεχνολογία της δυναμικής επαγωγικής φόρτισης.

Ξεκίνησαν οι δοκιμές επαγωγικής φόρτισης στη νέα πίστα της Stellantis

Αφού αρχικά ολοκληρώθηκε η αναγνώριση των τεχνολογιών φόρτισης μέσω του οδοστρώματος και οι τελικές ρυθμίσεις στη σχεδίαση της πίστας, η 3η φάση του προγράμματος ξεκινά με την εστίαση πλέον να βρίσκεται στη δοκιμή των τεχνολογιών. Η λειτουργία της πίστας μήκους 1.050 μέτρων εγκαινιάστηκε με επιτυχία, με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1 MW να επιτρέπει τη χρήση της ως ενός καινοτόμου πεδίου δοκιμών για τη διαδικασία φόρτισης αυτοκινήτων ενώ αυτά βρίσκονται εν κινήσει.
 

To Fiat 500 φορτίζει ασύρματα ενώ κινείται στο δρόμο 

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις δοκιμές θα παίξει το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500. Ήδη, τo θρυλικό μοντέλο έχει καλύψει αρκετές εκατοντάδες χιλιομέτρων δοκιμών σε αυτή τη «φουτουριστική αρένα». Στόχος είναι να διερευνηθεί πως η δυναμική επαγωγική φόρτιση (DWPT - Dynamic Wireless Power Transfer) θα μπορέσει να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων και ως εκ τούτου στη μείωση των εκπομπών ρύπων προς το περιβάλλον από τις μεταφορές. Για τις δοκιμές που αφορούν σε μεγαλύτερα οχήματα, χρησιμοποιείται ένα ηλεκτρικό λεωφορείο Iveco E-Way.
 

Τεχνολογία για όλα τα οχήματα που φέρουν τον κατάλληλο αποδέκτη 

Με το σύστημα DWPT, τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτίζουν ασύρματα ενώ κινούνται στις ηλεκτροδοτούμενες λωρίδες, με τις σχετικές υποδομές να βρίσκονται κάτω από την άσφαλτο. Η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα οχήματα που φέρουν τον κατάλληλο αποδέκτη, ο οποίος μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια από το οδόστρωμα στην μπαταρία του αυτοκινήτου. Την ίδια στιγμή, το σύστημα θα συνεργάζεται με προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας συμβάλλοντας και στην ασφάλεια τον οχημάτων που κινούνται κατά μήκος της εγκατάστασης. Τέλος, η επιφάνεια του οδοστρώματος με την κατάλληλη προεργασία θα προσφέρει υψηλή αντοχή, χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά στην αποδοτικότητα και την επαγωγική φόρτιση.

Ούτε στάσεις, ούτε ερωτήσεις... «πόση ώρα θέλει για να φορτίσει;»
-Το ηλεκτρικό Fiat 500 ξεκίνησε δοκιμές όπου φορτίζει την ώρα που κινείται.
-Ασύρματη η φόρτιση μέσω των ηλεκτροδοτούμενων λωρίδων που βρίσκονται στο δρόμο.
-Τεχνολογία που ταιριάζει σε όλα τα οχήματα με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
-Δοκιμάζεται και το λεωφορείο Iveco E-Way.
Σε κάνει αυτή η τεχνολογία να δεις τα ηλεκτρικά με άλλο μάτι;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto