Δοκιμή: Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

68.933 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2024)
Δοκιμή: Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4
7 Φωτογραφίες »

- Κάνει 65+ χλμ. στην πόλη χωρίς σταγόνα βενζίνης
- Με ηλεκτρομοτέρ στους πίσω τροχούς για 4κίνηση
- Έχει 280 άλογα και επιδόσεις «φωτιά»
- To πρώτο plug-in μοντέλο στην ιστορία της Alfa Romeo

SUV - κούκλα που μπαίνει & στην πρίζα

Φέροντας την υπέροχη σχεδιαστική υπογραφή του Έλληνα Αλέξανδρου Λιώκη, η Alfa Romeo Tonale έγινε το πρώτο μικρομεσαίο SUV της θρυλικής ιταλικής φίρμας. Μάλιστα η ιταλίδα είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει στο premium φάσμα της κατηγορίας, όπως φάνηκε από τις δοκιμές των ήπια υβριδικών εκδόσεων με τους 130 και τους 160 ίππους. Αυτά ήταν και τα πρώτα… new age σημάδια της νέας εποχής Alfa Romeo μιας και από το 2027 όλες οι Alfa που θα κυκλοφορούν θα είναι ηλεκτρικές.

Kάπου εδώ οι Alfisti αρχίζουν να βγάζουν φλιχτερνες, αλλά η στρατηγική της φίρμας αυτό προβλέπει. Και κάπου εδώ έρχεται η ισχυρότερη και τετρακίνητη έκδοση της Tonale να παίξει το ρόλο της γεφυροποιού ούσα η πρώτη plug-in υβριδική Alfa Romeo στην ιστορία. Θυμίζουμε πως τα plug-in έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες από αυτές των αυτοφορτιζόμενων υβριδικών, οι οποίες φορτίζουν κυρίως από την πρίζα. Έτσι συνδυάζουν ηλεκτροκινητήρα με θερμικό μοτέρ προσφέροντας ηλεκτροκίνηση (αυτονομία 50-60 χλμ.) στις καθημερινές μετακινήσεις σε πόλη, σούπερ μάρκετ και δουλειά, χωρίς όμως το άγχος της αυτονομίας σε μια μεγαλύτερη διαδρομή μιας και υπάρχει και η βενζίνη. Ο συνδυασμός των δύο κόσμων κάνει τα plug-in μοντέλα πανίσχυρα, όπως η εν λόγω έκδοση της Alfa Romeo Tonale, η οποία έχει 280 άλογα, αλλά και τετρακίνηση.
 

Εμφάνιση & τιμή α λα Alfa

Με εξαίρεση την υποδοχή της πρίζας στο πίσω αριστερό μέρος με το σχετικό πορτάκι που υπάρχει εκεί, αλλά και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, οπτικά τίποτα δεν έχει αλλάξει με την Tonale να παραμένει ένα μοντέλο με ξεχωριστό sex appeal! Ειδικά με αυτό το απίθανο πράσινο χρώμα, τριπλής επίστρωσης, που είχε το μοντέλο της δοκιμής…

Όσο για την τιμή; Από 51.635 για την έκδοση Sprint, 54.600 για την Ti και 58.100 για την κορυφαία Veloce της δοκιμής, είναι φυσικό η plug-in υβριδική Tonale να «κοιτάει» κυρίως τις εταιρικές πωλήσεις σε συνδυασμό με τη σχετική ευνοϊκή νομοθεσία και τα οικονομικά κίνητρα στο προσωπικό εισόδημα, στην έκπτωση επί των κερδών της εταιρείας και στους αυξημένους συντελεστές απομείωσης της αξίας.


Μοντέρνα σχεδίαση, ρετρό πινελιές και premium ποιότητα κατασκευής, όπως σε όλες τις Alfa Romeo Tonale άλλωστε.
7 Φωτογραφίες »

Μοντέρνα σχεδίαση, ρετρό πινελιές και premium ποιότητα κατασκευής, όπως σε όλες τις Alfa Romeo Tonale άλλωστε.

Σελίδα 2Κινητήρας - Επιδόσεις: 65 χλμ. με ρεύμα & δυναμικές επιδόσεις
Σελίδα 3Οδική συμπεριφορά: Στρίβει σαν Alfa, αλλά έχει ελαφρύ τιμόνι
Σελίδα 4Η γνώμη μας
Σελίδα 5Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
Mercedes
Audi