Δοκιμή: Ανανεωμένο Skoda Kodiaq | 7θέσιο & φουλ έξτρα από τη βασική
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Ανανεωμένο Skoda Kodiaq | 7θέσιο & φουλ έξτρα από τη βασική

92.189 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2022)

Το Skoda Kodiaq ανανέωσε σχεδιαστικά το επιβλητικό του αμάξωμα, απέκτησε περισσότερη τεχνολογία και βελτιώθηκε οδηγικά, όντας πάντοτε ικανό να φιλοξενήσει με άνεση ακόμα και 7 επιβάτες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Όλοι οι καλοί χωράνε!

  • 7 επιβάτες θα χωρέσουν άνετα
  • Πιο αποτελεσματικό στο δρόμο
  • Φουλ έξτρα από τη βασική του
  • Πιο μοντέρνο στη σχεδίαση
Με τιμή από 29.300 ευρώ, το τεράστιο Kodiaq ή τα πιο μικρά VW Tiguan, Peugeot 3008;

Το Kodiaq αποτελεί το πρώτο μεσαίο SUV της Skoda, όντας συγχρόνως το μοντέλο με το οποίο η τσέχικη φίρμα ανέβηκε level, κοιτώντας στα ίσια τις καθιερωμένες mainstream μάρκες. Το Kodiaq λοιπόν, που φέρει τον τίτλο της ναυαρχίδας των 8 SUV της φίρμας, βρισκόμενο στο τέταρτο έτος της παρουσίας του, προχώρησε στο απαραίτητο φρεσκάρισμα, ώστε να παραμείνει επίκαιρο αισθητικά και να υιοθετήσει τις νέες τεχνολογίες του ομίλου της VW.

Από 29.300 ευρώ με πλούσιο εξοπλισμό

Το ανανεωμένο Kodiaq προσφέρεται στα γνωστά επίπεδα εξοπλισμού Ambition και Style καθώς και στην ειδική έκδοση Sportline, ο οποία φέρει πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά. Η αρχική τιμή διάθεσης με τον 1,5 λτ. TSI τούρμπο κινητήρα των 150 ίππων είναι από 29.300 ευρώ, ενώ με την προσθήκη του αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων το κόστος ανεβαίνει στα 34.200 ευρώ (από 40.800 ευρώ στην έκδοση Sportline), διαφορά τιμής που αναμφίβολα σε βάζει σε σκέψεις. Οι diesel εκδόσεις (όλες αυτόματες) με τον 2,0 TDI κινητήρα των 150 ίππων είναι διαθέσιμες από 34.300 ευρώ. Πάντως από τη βασική του έκδοση είναι αρκετά πλούσιο, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει ενδεικτικά Hill Start Assist, LED φώτα ημέρας,  προβολείς και πίσω, 2ζωνικό κλιματισμό, cruise control, αισθητήρα φώτων και βροχής, ηχοσύστημα με 8 ηχεία, συρόμενα πίσω καθίσματα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και αισθητήρες παρκαρίσματος, καθώς και σουίτα με τα σημαντικότερα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης. Με άλλα λόγια, δεν του λείπει τίποτα….      
 

Σχεδίαση: Μικρές πινελιές εκμοντερνισμού

Δεν έχουν αλλάξει και πολλά στη σχεδίαση του 4,7 μ. αμαξώματος του Kodiaq, το οποίο εξακολουθεί να προβάλλει την επιβλητική του εμφάνιση μέσω της τετράγωνης σιλουέτα του με τις «καθαρές» γραμμές και τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Ωστόσο οι μικροεπεμβάσεις στον μπροστινό κυρίως πρόβολο τόνισαν το δυναμισμό του τσέχικου SUV. Η μάσκα ανασχεδιάστηκε σε πιο όρθια θέση και με πιο έντονο πλαίσιο, το οποίο κάνει περισσότερο εμφανή το διαχωρισμό της από τους επίσης νέας σχεδίασης και λεπτότερους προβολείς. Οι τελευταίοι μάλιστα πλέον διαθέτουν τεχνολογία LED ως στάνταρ και προαιρετικά ως full-LED Matrix. Πιο αιχμηρής σχεδίασης είναι τα σώματα στο πίσω μέρος, εκεί όπου πλέον το λογότυπο αντικαταστάθηκε από τη γραμματοσειρά «Skoda». Από εκεί και πέρα οι λεπτομέρειες με εφέ αλουμινίου στην μπροστινή και την πίσω ποδιά υπογραμμίζουν τη περιπετειώδη φύση του Kodiaq. Σε κάθε περίπτωση πάντως το τελικό αποτέλεσμα είναι ευχάριστο και κυρίως καταφέρνει να κρύβει τον όγκο του Kodiaq.

Εσωτερικό: Υψηλή ποιότητα και εξαιρετικοί χώροι

Κινητήρας: Ικανοποιητικές επιδόσεις, μέτρια κατανάλωση

Στο δρόμο: Aνετο και ευκολοδήγητο

Η άποψή μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center