KERDISTE_BRIDGESTONE
6 φωτογραφίες »

Πρώτη Δοκιμή: Νέο Hyundai i20

137.314 Επισκέψεις στο άρθρο (24/10/2020)

Μετά το i10 η Hyundai προχωράει και στην αντικατάσταση του μικρού της i20 το οποίο προτάσσοντας χαρακτηριστικά από την μεγαλύτερη κατηγορία σε όλα τα επίπεδα, έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στα μικρά.


What is new
- 3η γενιά i20
- 1,0 λτ. τρικύλινδρος T-GDI με 100 ίππους
- Καίει 7,5 λτ./100 χλμ.
- Από 13.990 ευρώ (με έκπτωση)

Είναι αλήθεια πως τα νέα μικρά αυτοκίνητα έχουν «ξεφύγει» και σχηματίζουν μια κατηγορία που έχει ιδιαίτερα έντονο συναγωνισμό. Όλες οι τελευταίες προτάσεις έρχονται με μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, καθιστώντας τα πιο φρέσκα, πιο προηγμένα τεχνολογικά και πιο ενδιαφέροντα γενικότερα. Μια τέτοια πρόταση είναι το ολοκαίνουριο 3ης γενιάς Hyundai i20 το οποίο ακολουθεί τη λογική του νεοφερμένου i10 στην μίνι κατηγορία. Όπως κι εκείνο λοιπόν που αν και μίνι φλερτάρει με τον εξοπλισμό και τις τεχνολογίες των μικρών, έτσι και το μικρό νέο i20 εκσυγχρονίζεται παντού και προσεγγίζει τα επίπεδα των μικρομεσαίων μοντέλων. Αυτό ισχύει τόσο σε τεχνολογικό και χωροταξικό επίπεδο όσο και οδηγικό. Ουσιαστικά λοιπόν, μόνο η χαμηλή τιμή του (σ.σ. από 12.990 ευρώ η βασική έκδοση με 1,2 λτ. κινητήρα 84 ίππων) και τα σκληρά πλαστικά στο ταμπλό αποτελούν στοιχεία που μας θυμίζουν πως πρόκειται για αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας. Ας το δούμε όμως αναλυτικά.

Εμφάνιση: Sensuous Sportiness ή μίξη δυναμισμού και τεχνολογίας
Το νέο Hyundai i20 μας συστήνει τη νέα σχεδιαστική «αντίληψη» της Hyundai, την οποία και θα ακολουθήσει στο μέλλον με την ονομασία Sensuous Sportiness. Σύμφωνα με αυτή τη σχεδιαστική γλώσσα, υπάρχει μια αρμονία μεταξύ της αρχιτεκτονικής, του δυναμισμού του στυλ και της τεχνολογίας που καταφέρνει και εκφράζεται και σε αισθητικό επίπεδο. Αφήνοντας τη θεωρία, το νέο Hyundai i20 όντως είναι ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό σχεδιαστικά αυτοκίνητο της κατηγορίας και δεν έχει καμία σχέση με το προκάτοχό του αλλά και ούτε με κανένα άλλο υπάρχον Hyundai στην αγορά σήμερα. Πάνω σε αυτή τη γλώσσα θα στηριχθεί φυσικά και το επερχόμενο Hyundai Tucson το οποίο έχει ταράξει τα νερά με τη σχεδίασή του. Το νέο i20 κάνει το level up και μέσω των διαφορετικών αναλογιών και των επιμέρους μοντέρνων στοιχείων. Η οροφή βρίσκεται κατά 24 χιλιοστά χαμηλότερα, αλλά το αυτοκίνητο είναι 30 χιλιοστά πιο φαρδύ και 5 χιλιοστά πιο μακρύ από αυτό της προηγούμενης γενιάς, με αποτέλεσμα να δείχνει αρκετά πιο δυναμικό. Σε αυτό συμβάλει η σχεδίαση του προβόλου, με τη μεγαλύτερη και ενιαία γρίλια, όπως επίσης και τα πιο αιχμηρά φώτα. Αντίστοιχα και πίσω τα νέα φώτα είναι πιο εντυπωσιακά, με την πινελιά της LED φωτιζόμενης γραμμής που τα συνδέει να κλέβει τον σχολιασμό, ενώ στα πλαϊνά του την εικόνα αυτή διατηρούν και ενισχύουν οι έντονες ακμές που τα διατρέχουν κατά μήκος. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
TO SXOLIO ELASTIKA
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel