Δοκιμή: Νέο Opel Astra 1,2 PureTech 130 PS EAT8
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Νέο Opel Astra 1,2 PureTech 130 PS EAT8

86.718 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2022)

Το νέο Opel Astra περνάει σε μια νέα εποχή. Εντυπωσιάζει με τη σχεδίασή του, φέρνει προηγμένες τεχνολογίες με ψηφιακά καλούδια, έχει πληρέστατη γκάμα κινητήρων και είναι καλύτερο από ποτέ στο δρόμο. Το δοκιμάζουμε στην αυτόματη έκδοση βενζίνης με τους 130 ίππους.

Το καλύτερο Astra που έχει φτιάξει η Opel

Με όνομα βαρύ και ιστορία που ξεκίνησε από το 1936 το Astra σίγουρα συγκαταλέγεται στα ιστορικά μοντέλα της αυτοκίνησης. Η νέα του γενιά, η 6η αποτελεί ένα από τα ορόσημα στην ιστορία του, ίσως εφάμιλλο με αυτό του 1991 όταν και παρουσιάστηκε το πρώτο Astra, αντικαθιστώντας το Kadett.

Το νέο Astra δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν του, καθώς για πρώτη φορά βγαίνει υπό τη σκεπή της Stellantis (σ.σ. έτσι τώρα έχει στενή συγγένεια με τα Peugeot 308, DS4, Citroen C4), δηλαδή υιοθετώντας γαλλικά συστατικά, διατηρώντας ωστόσο το γερμανικό του DNA. Το αποτέλεσμα είναι ένα οικογενειακό μικρομεσαίο με ξεχωριστό χαρακτήρα και στόφα πρωταγωνιστή, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα μοντέλο που έχει πουλήσει εκατομμύρια μονάδες. Το νέο Astra λοιπόν ήρθε και στη χώρα μας και στις παρακάτω γραμμές θα διαβάσετε την πρώτη του δοκιμή στην έκδοση με τον 1.200άρη PureTech κινητήρα των 130 ίππων.


Το νέο Astra δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν του, ούτε σχεδιαστικά, ούτε στην οδική συμπεριφορά, όντας βελτιωμένο σε όλους τους τομείς.

Το νέο Astra δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν του, ούτε σχεδιαστικά, ούτε στην οδική συμπεριφορά, όντας βελτιωμένο σε όλους τους τομείς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Από 23.900 ευρώ και τέσσερα διαφορετικά σύνολα

Το νέο Astra έρχεται με μια πλήρη γκάμα κινητήρων η οποία απαρτίζεται από δύο επιλογές στην βενζίνη με βάση τον ίδιο PureTech κινητήρα 1,2 λτ. σε απόδοση 110 και 130 ίππων, από τον 1.500άρη diesel με 130 ίππους και μια Plug-in Hybrid επιλογή απόδοσης 180 ίππων.

Η βασική του έκδοση βενζίνης με 110 ίππους κοστίζει από 23.900 ευρώ στο αρχικό επίπεδο εξοπλισμού. Η έκδοση των 130 ίππων τιμάται από 25.900 ευρώ (29.300 με το αυτόματο EAT8), το diesel από 27.800 και το PHEV από 41.900 ευρώ. Πλην της αρχικής έκδοσης όλες οι άλλες ξεκινούν από το δεύτερο επίπεδου εξοπλισμού «Edition» το οποίο είναι αρκετά πλούσιο. Συγκεκριμένα θα συναντήσουμε μια πλήρη γκάμα συστημάτων ασφαλείας με αυτόνομο φρένο, cruise control και αρκετά ακόμα συστήματα, δύο 10άρες οθόνες (πίνακα οργάνων και infotainment), κλιματισμό, Eco LED αυτόματους προβολείς, ζάντες αλουμινίου και αισθητήρες παρκαρίσματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto