Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Δοκιμή: Renault Clio diesel με 100 PS
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Renault Clio diesel με 100 PS

49.663 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2022)

Μία από τις λίγες πια diesel επιλογές στην κατηγορία των μικρών, η έκδοση των 100 αλόγων του best-seller Renault Clio, βρέθηκε στα χέρια μας.

Best-seller, μικρό και diesel στα 100 άλογα

Το έχουμε ξαναπεί. Οι πετρελαιοκινητήρες δέχονται τεράστιες πιέσεις από την νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία, για αυτό και σε ορισμένες κατηγορίες είναι είδος προς εξαφάνιση. Ειδικά στην κατηγορία των μικρών, ολοένα και λιγότερες εταιρείες προσφέρουν τα μοντέλα τους με diesel μοτέρ. Κόντρα στη συγκεκριμένη τάση, η Renault αξιολόγησε τα δεδομένα και επανέφερε στην γκάμα της μία πετρελαιοκίνητη επιλογή. Διότι μπορεί εξαιτίας των νέων ορίων στους ρύπους που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2021 να σταμάτησε πριν από μερικούς μήνες το λανσάρισμα των εκδόσεων στα 85 και τα 115 άλογα, δεν έβαλε, ωστόσο, οριστικό stop στο πετρέλαιο. Εξάλλου, μιλάμε για μία εταιρεία που εστιάζει στην οικονομική κατανάλωση μιας και το Clio λανσάρεται και με επιλογή διπλού καυσίμου βενζίνης-LPG. Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας όμως, στα χέρια του Test Center του AutoΤρίτη βρέθηκε το Renault Clio με τον κλασικό Blue dCi κινητήρα πετρελαίου. Δοκιμάζουμε την έκδοση απόδοσης 100 ίππων με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εξοπλισμός: Από 21.520 ευρώ και σε δύο επιλογές

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Renault προσφέρει την συγκεκριμένη έκδοση κινητήρα σε δύο εξοπλιστικές επιλογές. Στην βάση της γκάμας βρίσκουμε το πακέτο Evolution (20.690 ευρώ) το οποίο είναι πλήρες από πλευράς ανέσεων και συστημάτων υποβοήθησης. Μεταξύ άλλων, θα δούμε 7άρα οθόνη αφής με πλοήγηση και ελληνική χαρτογράφηση, LED φώτα ημέρας, 16άρες ζάντες αλουμινίου, cruise control και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος. Στο επόμενο εξοπλιστικό επίπεδο Techno (23.160 ευρώ) ως έξτρα προσφέρονται η κάμερα οπισθοπορείας, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών, οι εμπρός προβολείς Full LED Pure Vision και ο αυτόματος κλιματισμός.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: