Δύο εργοστάσια θα κατασκευάσει στην Ευρώπη η Chery
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δύο εργοστάσια θα κατασκευάσει στην Ευρώπη η Chery

3.287 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2024)

- Το ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
- Θέλει να μιμηθεί τις Hyundai-Kia η Chery.
- Ψάχνει χώρα στην Ευρώπη και για δεύτερο εργοστάσιο.
- Έρχεται Ευρώπη το Omoda 5.

Το ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το ενδιαφέρον της για την κατασκευή τουλάχιστον δύο εργοστασίων στην Ευρώπη εξέφρασε η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκίνητων Chery. Το ένα εργοστάσιο θα τοποθετηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που αναζητείται ακόμα μία χώρα για να φιλοξενήσει το δεύτερο εργοστάσιο, όπου θα κατασκευάζει τα αριστεροτίμονα μοντέλα της. Μέσα στο 2024 θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις!

Θέλει να μιμηθεί τις Hyundai-Kia η Chery

Την είδηση αυτή αναφέρουν οι Financial Times, όπου φιλοξενούν δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Victor Zhang. Το υψηλόβαθμο στέλεχος είπε στην εφημερίδα ότι ήθελε να μιμηθεί την επιτυχία της Hyundai και της Kia, οι οποίες ήταν σχεδόν άγνωστες στη χώρα πριν από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, αλλά τώρα καταλαμβάνουν σχεδόν το 10% των πωλήσεων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ψάχνει χώρα στην Ευρώπη και για δεύτερο εργοστάσιο

Το εργοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου θα κατασκευάζει τα αυτοκίνητα που θα έχουν δεξιά το τιμόνι, τα οποία στη συνέχεια θα διοχετεύονται στο νησί, ενώ θα εξάγονται και σε Νότια Αφρική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Πέραν τούτου, θα κατασκευαστεί και ένα δεύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη που θα δημιουργεί αριστεροτίμονα αυτοκίνητα για τις υπόλοιπες αγορές της «γηραιάς ηπείρου». Επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αναφορά για κάποια πιθανή χώρα.

Έρχεται στην Ευρώπη το Omoda 5

Τέλος, να θυμίσουμε πως η Chery ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με το ηλεκτρικό Omoda 5, απόδοσης 204 ίππων. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 7,6 δευτερόλεπτα και έχει αυτονομία 450 χιλιομέτρων. Το ηλεκτρικό SUV υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση που του επιτρέπει να φορτίζει από 0-80% σε 30 λεπτά.    

MIKRA VANS LEASING
test center