4 φωτογραφίες »

Πότε θα δούμε τη νέα Mercedes C-Class

39.145 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2021)

Ορίστηκε η ακριβής ημερομηνία παρουσίασης της νέας Mercedes C-Class, του δημοφιλέστατου μοντέλου της γερμανικής premium φίρμας, που θα φέρει νέο αέρα στην κλάση με πληθώρα τεχνολογιών και έχει ήδη χαρακτηριστεί ως μίνι S-Class.


Η νέα πέμπτη γενιά της Mercedes-Benz C-Class (W206) βρίσκεται προ των πυλών, μετά την επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής premium μάρκας σε μορφή teaser για την διαδικτυακή παρουσίαση του μοντέλου στις 23 Φεβρουαρίου. Πριν λίγες ημέρες ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε μερικές καμουφλαρισμένες C-Class να δοκιμάζονται στο δρόμο, κάτι που μαρτυρά πως οι μηχανικοί της Mercedes-Benz προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές και κάνουν ελέγχους λίγο πριν την πρεμιέρα.

Προς το παρόν δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με τη νέα C-Class από την Στουτγκάρδη, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι το μοντέλο να έχει σημαντικές επιρροές στην εμφάνισή του από την ολοκαίνουρια S-Class. Ριζικές αλλαγές στην σιλουέτα η αλήθεια είναι πως δεν θα υπάρχουν, βάσει των κατασκοπευτικών φωτογραφιών που έχουμε δει κατά καιρούς, ωστόσο αρκετά διαφοροποιημένο θα είναι το τοπίο στον εσωτερικό διάκοσμο. 

Πιο συγκεκριμένα, το δημοφιλέστερο σεντάν του «αστεριού» θα εφοδιαστεί με τη νέα δεύτερη γενιά του MBUX (Mercedes-Benz User Experience), δηλαδή τη διάταξη του ταμπλό της S-Class, κάτι που μεταφράζεται στο ότι η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα είναι σε μορφή κεκλιμένου πορτρέτου στο κέντρο και όχι ως φυσική συνέχεια του ψηφιακού πίνακα οργάνων, κάτι που συνηθίζεται στα μοντέλα της Mercedes-Benz που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Το νέο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι της S-Class θα δώσει το «παρών» ενώ οι οθόνες θα είναι υψηλής ευκρίνειας, αναβαθμίζοντας τα ήδη υψηλά επίπεδα στα οποία μας έχει συνηθίσει η εταιρεία.

Όσον αφορά στο τεχνικό σκέλος, κατά πάσα πιθανότητα μεγαλύτερο θα είναι το μήκος και το μεταξόνιο του premium σεντάν, γεγονός που θα προσφέρει περισσότερους χώρους στους πίσω επιβάτες αλλά και πιο ευρύχωρο πορτ-μπαγκάζ. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα πάντα με το γερμανικό στρατόπεδο, η νέα γενιά θα γίνει η πρώτη πλήρως εξηλεκτρισμένη σειρά μοντέλου, άρα όλα τα μοντέλα θα διαθέτουν κάποιας μορφής υβριδικού ή ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Μετά την παρουσίαση της σεντάν εκδοχής ή ακόμα και παράλληλα με την πρεμιέρα αναμένουμε την C-Class E-state, δηλαδή το station wagon αμάξωμα, ενώ έντονη φημολογία έχει σχηματιστεί εδώ και καιρό για τον επικείμενο ερχομό της Crossover εκδοχής που θα ακούει στο όνομα C-Class All-Terrain.

Κλείνοντας, στην επίσημη ανακοίνωση της Mercedes-Benz αναφέρεται πως η νέα C-Class θα είναι σαφώς πιο hi-tech από την προηγούμενη, πιο «έξυπνη» και πιο αποδοτική συνδυάζοντας σπορ χαρακτήρα με άνεση ώστε να ορίσει εκ νέου την σύγχρονη πολυτέλεια. Μένει να δούμε πως ακριβώς θα τα καταφέρει όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της νέας Mercedes-Benz C-Class στις 23 Φεβρουαρίου στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

ELASTIKA 2024
moto