Επίσημο: Πλησιάζει στο τέλος το Chaos του Σπύρου Πανόπουλου
2 Φωτογραφίες »

Επίσημο: Πλησιάζει στο τέλος το Chaos του Σπύρου Πανόπουλου

22.074 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2024)

- Πλησιάζει στο τέλος, λίγο πριν τις δοκιμές σε δρόμο/πίστα, το Chaos
- Ο Σπύρος Πανόπουλος το ανακοίνωσε μέσω LinkedIn
- Θα παρουσιάσει και άλλα πράγματα μέσα στο 2024

Πλησιάζει στο τέλος, λίγο πριν τις δοκιμές σε δρόμο/πίστα, το Chaos

Ο Σπύρος Πανόπουλος είχε ανακοινώσει εδώ και μερικά χρόνια τον ερχομό του Chaos, του πρώτου δείγματος γραφής της Spyros Panopoulos Automotive. Για όσους δεν γνωρίζουν το SPA Chaos (δείτε εδώ την παρουσίασή του), πρόκειται για ένα ultracar, το οποίο αναμένεται να κατασκευαστεί στην Ελλάδα με το δημιουργό του να υποστηρίζει πως θα έχει ιπποδύναμη άνω των 3.000 ίππων.

Μετά την πρώτη ανακοίνωση, ακολούθησαν αρκετά teaser από τον Έλληνα δημιουργό, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική από αρκετούς petrolheads όλα αυτά τα χρόνια, καθώς Chaos άκουγαν και Chaos δεν έβλεπαν. Σημειώστε πως, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, η ισχύς του ultracar θα πηγάζει από έναν V10 κινητήρα χωρητικότητας 3.988 κ.εκ. με δύο υπερτροφοδότες, μπλοκ από αλουμίνιο και κυλινδροκεφαλές, εκκεντροφόρους, 40 βαλβίδες και στρόφαλο από τιτάνιο με την μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς να την αναλαμβάνει ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Με μία λιτή ανακοίνωση του στο LinkedIn, ο Σπύρος Πανόπουλος αναφέρει πως το project του Chaos «πλησιάζει στο τέλος του (εννοεί δηλαδή την ολοκλήρωσή του), λίγο πριν τις δοκιμές του αυτοκινήτου στο δρόμο και στην πίστα». Αμέσως μετά εκφράζει τις ελπίδες του, λέγοντας πως πιστεύει ότι αυτή είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της αυτοκίνησης και του 3D Printing.

Ο Σπύρος Πανόπουλος το ανακοίνωσε στο LinkedIn

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πανόπουλος στα social media:

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος την ίδια στιγμή που το project του Chaos οδεύει προς το τέλος του, αμέσως πριν τις δοκιμές στην πίστα και στο δρόμο. Ελπίζω αυτή να είναι η αρχή για ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης και του 3D Printing. Ταυτόχρονα, θα δημοσιοποιηθούν και άλλα project/τεχνολογίες, στην ιατρική, την αεροπορία/αεροδιαστημική και την άμυνα, με βάση την τεχνολογία εκτύπωσης και την anadiaplasi.
Το 2024 θα είναι εκπληκτικό!
Ανυπομονώ να το μοιραστώ μαζί σας.
Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας!»


SPRING CHECK MERCEDES
SEAT