Αποκάλυψη: Αυτό είναι το νέο SPA Chaos των 3.065 ίππων
19 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το νέο SPA Chaos των 3.065 ίππων

74.197 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2021)

Το πρώτο ελληνικό ultracar της Spyros Panopoulos Automotive είναι γεγονός! Ιδού το πολυαναμενόμενο Chaos, το οποίο υπόσχεται να φέρει το... χάος στον ανταγωνισμό.

Ο Σπύρος Πανόπουλος είχε ανακοινώσει εδώ καιρό τον ερχομό του Chaos, του πρώτου δείγματος γραφής της νεοσύστατης Spyros Panopoulos Automotive, την 1η Νοεμβρίου. Και μπορεί το website της εταιρείας να κάμφθηκε από τον μεγάλο όγκο επισκεπτών που προσπάθησαν να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα του πολυαμανενόμενου μοντέλου, ωστόσο το autotriti.gr κατάφερε να εξασφαλίσει τις πρώτες φωτογραφίες του Chaos!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Μη έχοντας λοιπόν πρόσβαση στα επίσημα τεχνικά στοιχεία του ultracar της ελληνικής εταιρείας, αρκούμαστε στο να αναπαράγουμε όσα έχουν ανακοινωθεί πρωτύτερα, δηλαδή ότι το Chaos έχει ιπποδύναμη 3.000 ίππων και ότι θα προσπαθήσει να πάρει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας, να γίνει το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring και να πετύχει ρεκόρ επιτάχυνσης στο 400άρι.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στη σχεδίαση και τα υλικά τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί, αφήνουμε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό να σας δώσει μια πρώτη γεύση και υποσχόμαστε να επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες, όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα στο επίσημο site της Spyros Panopoulos Automotive.

Με V10 κινητήρα και δύο turbo

Θυμίζουμε πως, όπως έχει ανακοινώσει η ελληνική εταιρεία, η ισχύς του ultracar πηγάζει από έναν V10 κινητήρα χωρητικότητας 3.988 κ.εκ. με δύο υπερτροφοδότες, μπλοκ από αλουμίνιο και κυλινδροκεφαλές, εκκεντροφόρους, 40 βαλβίδες και στρόφαλο από τιτάνιο με την μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς να την αναλαμβάνει ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το δάπεδό του είναι φτιαγμένο από zylon, το αμάξωμα του από ανθρακόνημα και Kevlar, ενώ πολλά μηχανικά μέρη, οι τροχοί (21 ιντσών μπροστά, 22 πίσω) και τα κεραμικά φρένα είναι εκτυπωμένα από 3D Printer για να διασφαλιστεί πως το Chaos θα έχει όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος (υπολογίζεται πως θα ζυγίζει 1.000-1.150 κιλά). 

Mε έως 3.000 άλογα

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως τώρα θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, η μία θα αποδίδει 2.000 άλογα και θα έχει έμβολα και μπιέλες από τιτάνιο με το μοτέρ να δουλεύει έως στις 11.000 σ.α.λ., ενώ η δεύτερη έχει ιπποδύναμη 3.000 άλογα, θα εξοπλίζεται με έμβολα από κεραμικά υλικά και ανθρακονημάτινες μπιέλες και θα έχει όριο περιστροφής στις 12.000 σ.α.λ..

Σε κάθε περίπτωση, το Chaos δείχνει να είναι ένα τεχνολογικό απαύγασμα στο οποίο έχουν αφιερωθεί πολλές ώρες δουλειάς και έχει γίνει χρήση καινοτόμων υλικών, αλλά και άκρως προηγμένων τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα η εκκίνηση του κινητήρα με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος και πολλά ακόμα στοιχεία τα οποία θα ανακαλύψουμε στην πορεία.

Μείνετε συντονισμένοι στο autotriti.gr για να μάθετε όλες τις εξελίξεις για το Chaos, αλλά και για όλα τα hot θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ford
test center